Fan van Almere City
Nieuws

Alex Pastoor mogelijk weg bij Almere City: Hedwiges Maduro genoemd als vervanger

 

Hoewel het nog niet bevestigd is dat Alex Pastoor Almere City zal verlaten, is de club al begonnen met het overwegen van mogelijke vervangers. Een naam die in Almere wordt genoemd, is Hedwiges Maduro, de assistent bij Ajax. Almere hoopt volgende week duidelijkheid te verschaffen over de lopende contractsituatie van Pastoor, maar is al begonnen met het aftasten van potentiële kandidaten, anticiperend op de mogelijkheid dat Pastoor zijn vertrek zal aankondigen. Rick Kruys, ook hoog op de lijst bij sc Heerenveen, heeft gesprekken gevoerd met Almere, en de naam van Maduro is ook vaak genoemd.

Maduro, die vorige zomer een omgekeerde beweging maakte, heeft niet alleen de optie om bij Almere te blijven, maar kan ook doorgaan bij Ajax. De club ziet hem als de opvolger van Dave Vos bij Jong Ajax. Als onderdeel van zijn UEFA Pro training, die hij hoopt in mei af te ronden, leidde Maduro zelfs een wedstrijd voor het reserveteam maandagavond. Maduro kan alleen de rol van hoofdcoach in het professionele voetbal op zich nemen met de hoogste trainerslicentie.

Vorige zomer verhuisde Maduro naar Ajax om de assistent-coach van Maurice Steijn te worden. Toen Steijn Amsterdam verliet, vulde de voormalige middenvelder kort de rol van interim coach van de club in, voordat hij zijn rol als assistent naast John van 't Schip hervatte. Zijn contract loopt door tot de zomer van 2026.