Fan van Almere City
Nieuws

Alleen drie punten tegen Jong FC Utrecht zijn prijswaardig

Maandag 3 april om 20:00 uur is het eindelijk tijd voor de finale van de derde periode. Alleen met winst is Almere City FC periodekampioen. NAC Breda heeft de periode met negentien punten afgerond en de andere concurrent ADO Den Haag met achttien punten, waardoor alleen de volle drie punten genoeg zijn voor het Bronzen Schild.

Almere wist eerder dit seizoen de uitwedstrijd in Utrecht onder leiding van Hedwiges Maduro met 0-2 te winnen. Dankzij goals van Hamdi Akujobi en Jeredy Hilterman versloeg de formatie van de geschorste hoofdtrainer Alex Pastoor de beloften uit de Domstad. Na een eerste helft van niet al te hoog niveau met weinig kansen, schoot rechtsback Hamdi Akujobi Almere elf minuten na rust op voorsprong. City FC is scherp de kleedkamer uitgekomen en weet de wedstrijd snel te kantelen, want zeven minuten later trekt de ploeg de wedstrijd over de streep door een goal van Jeredy Hilterman.

De verdediging van Almere staat als een huis. Ze kregen dit seizoen nog maar 33 tegendoelpunten tegen, dat is er eentje meer dan divisieleider PEC Zwolle. In vergelijking met de tegenstander van deze week; nummer laatst Jong FC Utrecht heeft maar liefst 52 keer een tegengoal moeten verwerken. Als we kijken naar de geschiedenis van deze onderlinge wedstrijd zien we dat het maar vier keer eerder is gebeurd dat één van de ploegen niet scoorde. De andere dertien keer wisten beide teams minstens een goal te maken.

De grootste overwinningen in de geschiedenis staan beiden op naam van Almere City. In 2017 werd de wedstrijd gespeeld op het complex van de IJsselmeervogels in Spakenburg. Daar wist City FC een 2-4 winst te boeken op de beloften van FC Utrecht. Na een half uur spelen openden de Domstedelingen de score, waarna Almere zeven minuten later minuut de aansluitingstreffer maakte. Almere City begon de tweede helft slecht en stond na vier minuten weer tegen een achterstand aan te kijken, maar tien minuten later was het Ezra Walian die Almere op gelijke hoogte schoot. In de slotfase trok City FC de wedstrijd alsnog naar zich toe, dankzij doelpunten van Valpoort en invaller Sherjill MacDonald.

In 2020 pakte Almere een avond voor pakjesavond uit met een 4-1 thuisoverwinning in het Yanmar Stadion. Na een uur spelen was het ook deze keer Jong Utrecht die de score opende, maar twee minuten later maake City FC de gelijkmaker via Ilias Alhaft. De wedstrijd kantelde in een minuut, want een minuut later was het Ryan Koolwijk die Almere op voorsprong zette. Nog geen vijf minuten later trok Thomas Verheydt de wedstrijd definitief over de streep en vier minuten later was het weer raak toen Faris Hammouti met zijn treffer de eindstand op het bord zette.

Pakt Almere City FC tegen Jong FC Utrecht het periodekampioenschap? Hopelijk viert een goedgevuld Yanmar Stadion om 21:45 de vierde grote prijs uit de clubgeschiedenis.