Fan van Almere City
Nieuws

Almere City begint eredivisie avontuur met een nederlaag

Vandaag wordt er historie geschreven in Almere want de plaatselijke Almere City FC gaat hun eerste wedstrijd ooit in de eredivisie spelen en FC Twente heeft de eer om de tegenstander te zijn. In een lang niet vol Yanmar stadion nemen beide ploegen het tegen elkaar op om 16.45 uur. Hoe kan de ploeg van trainer Alex Pastoor zich houden tegen de ploeg van nieuwe trainer Joseph Oosting van FC Twente?

Het eerste schot richting doel in de wedstrijd is van de thuisploeg als Anthony Limbombe een vrije trap mag nemen maar het schot mist de goede richting. Een paar minuten later is het weer Anthony Limbombe die de aandacht op zich vergt als hij aan de zijkant twee spelers van FC Twente zijn hielen laat zien en de zestien binnen loopt en de bal in het zijnet schiet.

In de 11e minuut het eerste schot richting doel van de gasten maar Nordin Bakker kan een schuiver van Sem Steijn vanaf randje zestien pakken. Na een sterke openingsfase van de thuisploeg is het FC Twente die het initiatief in de wedstrijd neemt. Toch kan Almere City in de 25ste minuut gevaarlijk worden als een afgeslagen corner voor de voeten komt van Peer Koopmeiners en die haalt hard uit maar kan niet genoeg een hoek vinden waardoor de Twente goalie het schot kan keren en in de tegenaanval moet Nordin Bakker redding brengen op een hard schot van Sem Steijn.

In de 35ste minuut de volgende mogelijkheid voor de gasten maar Joshua Brenet kan met een voorzet net niet goed genoeg Manfred Ugalde bereiken waardoor er een Almeerder been tussenkomt.  De corner daarna levert niets op. Gescoord wordt er niet in de eerste helft en zo gaan beide ploegen met de 0-0 naar de kleedkamer.

De eerste mogelijkheid is voor FC Twente in de tweede helft als Nordin Bakker moet ingrijpen als Manfred Ugalde kan koppen na een voorzet van Alfons Sampsted. FC Twente begint energieker aan de tweede helft dan aan de eerste helft.

In de 56ste minuut lijken de Tukkers dan op voorsprong te komen als eerst Manfred Ugalde net niet kan uithalen en de bal teruglegt op Ricky van Wolfswinkel maar hij wil een man voorbij en via de kluts komt de bal bij de geheel vrijstaande Michel Vlap en hij schiet de bal langs Nordin Bakker maar dan is daar Hamdi Akujobi die op de doellijn redding brengt. Twee minuten later is het dan wel 0-1 als Michal Sadilek de bal inbrengt en Robin Pröpper de bal doorkopt en die bal valt achter Nordin Bakker.

In de 66e minuut verdubbeld FC Twente de voorsprong als Manfred Ugalde diep wordt gestuurd de zestien meter in en door niet goed ingrijpen van Theo Barbet kan Ugade de bal breed leggen op de geheel vrijstaande Michel Vlap en die kan simpel de 0-2 in het lege doel schuiven.

In de 72ste minuut wordt er wederom historie geschreven als Danny Post van een meter of 18 de bal keurig via de binnenkant van de paal achter Lars Unnerstall krult en zo de allereerste goal van Almere City in de eredivisie maakt, 1-2. Twee minuten later moet de thuisploeg met tien man verder als Damian van Bruggen na een tackle zijn tweede gele en dus een rode kaart krijgt.

Ricky van Wolfswinkel moet dan eigenlijk in de 84ste minuut op 1-3 maken als hij alleen op Nordin Bakker afkan en de goalie wil omspelen maar diezelfde goalie krijgt nog net een hand tegen de bal waardoor de kans weg is. In de laatste minuten lijkt het er niet op dat FC Twente met een man meer speelt want Almere City weert zich kranig. Lance Duijvenstijn krijgt in de 88ste minuut een goede schietkans maar hij schiet te snel waardoor de bal naast gaat.

Zes minuten extra tijd komt er dan bij en in die extra tijd knalt Ricky van Wolfswinkel op aangeven van Daan Rots nog de bevrijdende 1-3 tegen de touwen en twee minuten later is het dezelfde Ricky van Wolfswinkel die na een prachtige pass van Naci Ünüvar over Nordin Bakker kopt en staat het zelfs nog 1-4. Een geflatteerde uitslag maar bij FC Twente maakt niemand daar om. Bij de 1-4 blijft het dan.

Almere City: Nordin Bakker, Hamdi Akujobi, Damian van Bruggen, Theo Barbet, Sherel Floranus, Jochem Ritmeester van de Kamp (Danny Post), Alvaro Peña (Feffrey Puriel), Peer Koopmeiners, Pascu (Marcelencio Esajas), Thomas Robinet (Lance Duijvenstein), Anthony Limbombe

FC Twente: Lars Unnerstall, Alfons Sampsted, Mees Hilgers, Robin Pröpper (Max Bruns), Joshua Brenet, Sem Steijn (Ricky van Wolfswinkel), Mathias Kjølø (Youri Regeer), Michal Sadilek, Daan Rots, Manfred Ugalde (Naci Ünüvar), Michel Vlap

Scheidsrechter: Jochem Kamphuis

Gele kaart(en) Almere City FC: Sherel Floranus, Damian van Bruggen, Marcelencio Esajas