Fan van Almere City
Nieuws

Almere City buigt voor Sparta ondanks het dapper gevecht

Op zaterdag verloor Almere City FC drie punten aan Sparta Rotterdam. Nadat het team in de laatste minuten van de thuiswedstrijd dapper gelijk maakte, scoorde de bezoekers snel het winnende doelpunt van 2-3. Met nog vier wedstrijden te spelen, staat het team van coach Alex Pastoor nog steeds negen punten boven de degradatielijn.

Aan het begin van de wedstrijd was Almere City FC zich ervan bewust dat de degradatielijn op 24 punten stond. Excelsior Rotterdam was al voorlopig ontsnapt uit de degradatiezone met een overwinning op FC Volendam op vrijdag, waardoor RKC bleef hangen.

De wedstrijd tussen Almere City FC en Sparta Rotterdam kan worden beschreven als een schaakspel. In zo'n spel fluctueert de situatie voortdurend, je begrijpt dat de strijd heen en weer gaat. Maar wat er in de laatste fasen van dit spel gebeurde was buitengewoon. Thomas Robinet leek drie minuten voor het einde de score gelijk te maken voor Almere City FC. Desalniettemin moest hij toekijken hoe Verschueren een minuut later een winnend doelpunt in de verre hoek scoorde.

De wedstrijd begon goed voor Almere City FC toen Yoann Cathline hen een vroege voorsprong gaf vijf minuten in het spel. Echter, doelman Nick Olij was in de fout voor het 1-0 doelpunt omdat hij de bal onder hem door liet glijden.

Na twee grote kansen voor Almere, sloeg Sparta terug. Gelukkig voor de gastheren miste Bart Vriends de bal, en drie andere potentieel gevaarlijke momenten werden geneutraliseerd door doelman Samuel Radlinger. Niet lang daarna kreeg Sparta de controle over de wedstrijd en draaide de score in hun voordeel met doelpunten van Tobias Lauritsen en Djevencio van der Kust.

In de tweede helft probeerde hoofdcoach Alex Pastoor de verdediging van Sparta te doorbreken met enkele nieuw geïntroduceerde spelers. Echter, de kasteelverdediging bleef solide. Een indrukwekkende actie van Yoann Cathline twintig minuten voor het einde leidde bijna tot een doelpunt, maar een minuut later was het Rajiv van La Parra die helaas de bal overspeelde, waardoor ze Olij niet konden testen.

Robinet leek de held van Almere City FC te worden na een goede voorbereiding van Théo Barbet. Echter, Arno Verschueren van Sparta Rotterdam versloeg Almere City FC, wat een einde maakte aan hun indrukwekkende reeks gelijkspelen.

Almere City FC zal hun campagne in elf dagen voortzetten met een midweekse ronde tegen FC Twente. De aftrap voor de wedstrijd is gepland op 24 april om 18:45 in de Grolsch Veste.