Fan van Almere City
Nieuws

Almere City dik verdiend naar halve finale play-offs

Vanavond de return in de play-offs voor promotie en degradatie in het Yanmar Stadion in Almere tussen Almere City en FC Eindhoven. Voor wie van beide ploegen is dit de laatste wedstrijd van het seizoen? De gasten uit Eindhoven hebben een voorsprong van 1-0 uit de eerdere wedstrijd.

Binnen twee minuten zijn de bezoekers uit Eindhoven dreigend als na een vrije trap Collin Sweedorf kan koppen maar hij krijgt de bal helemaal verkeerd op het hoofd waardoor Almere de bal weg kan werken. Dire minuten later is de thuisploeg dreigend als Pascu kan uithalen maar de keeper red. Almere blijft de ploeg met de meeste dreiging en in de 22e minuut kan het op voorsprong komen als Akujobi Ritmeerste diep stuurt en die legt de bal terug op Pascu en die vrij uithalen maar schiet voorlangs.

In de 29ste minuut weer een gevaarlijke aanval van de thuisploeg als Hamdi Akujobi op recht de bal voorgeeft en ietwat paniekerig werkt de Eindhovense defensie de bal weg. Almere City is de veel betere ploeg en legt aardige combinaties op de mat alleen de goals missen nog.

Een vrije trap van Jorrit Smeets die Jort Bergmans net naast kan tikken is het volgende gevaarlijke moment voor de thuisploeg en direct daarna een voorzet van Pascu die bij de tweede paal komt waar Lance Duijvenstijn net niet bij kan komen door inmenging van Collin Seedorf.

In de 42ste minuut een serieuze kans voor de gasten als Charles-Andreas Brym de diepte wordt ingestuurd maar zijn schot is veel te slap en een makkelijke prooi voor Nordin Bakker. FC Eindhoven die loert op zulke momenten. Gescoord wordt er niet in de eerste 45 minuten dus zal het moeten gebeuren voor Almere City in de tweede helft.

Binnen vijf minuten opwinding in het stadion als uit een corner Pascu kan schieten in de zestien meter maar de bal via de hand van Jarno Janssen naast gaat maar er volgt geen strafschop omdat de afstand tussen beide spelers heel kort was en dus geen strafbaar hands.

In de 59ste is het Collin Seedorg die zijn keeper te hulp schiet als hij na een snoeihard schot vanuit de tweede lijn van Jorrit Smeets zijn hele hebben en houden ervoor gooit en via zijn hoofd gaat de bal naast. Een kopbal van Álvaro Peña gaat dan net naast.

In de 80ste minuut krijgt Almere City dan wat het verdiend, een goal. Invaller Ilias Alhaft haalt op rechts de achterlijn en geeft de bal voor en bij de eerste paal is het Jeredy Hilterman die achter het standbeen langs de bal via het been van Jort Borgmans de 1-0 binnen schiet,

Direct daarna ligt de bal aan de andere kant op de stip als Jorrit Smeets hands maakt in de 16 meter na een voorzet en Mawouna Amevor schiet koeltjes binnen, 1-1. In de 88ste minuut krijgt Damian Van Bruggen een kopkans na een corner maar hij raakt de bal verkeerd. Direct daarna een kans voor Jeredy Hilterman nadat de goalie van Eindhoven de bal los liet.

Zes minuten extra tijd komen er dan bij In de vierde minuut van de extra tijd speelt Danny Post de bal op links op Anthony Limbombe en die trekt naar binnen en gaat een man of drie voorbij en haalt uit en vind de verre hoek, 2-1. Wat een schitterende goal en zo verdient. In de zesde minuut van de extra tijs een voorzet van Thomas Poll die op het hoofd komt van Jeredy Hilterman en die kopt over. Wat een wedstrijd is dit en het venijn zat hem in de staart want drie doelpunten vanaf minuut 81. Bij deze 2-1 blijft het dan en dat betekend een verlenging.

In de eerste vijftien minuten van de eerste verlenging gebeurt niet veel en moet de beslissing in de tweede helft vallen, of uit strafschoppen.

Ilias Alhaft krijgt een schietkans maar niet krachtig genoeg maar in de 109de minuut krijgt Almere City een hoekschop en die wordt kort genomen en Ilias Alhaft geeft de bal voor en invaller Rajiv van la Parra kopt dan prachtig de 3-1 binnen. Nu gaat FC Eindhoven op zoek naar een goal en is het dichtbij maar Theo Bardet is het die een voorzet van rechts net weg kan werken. Het is billenknijpen voor de fans van Almere City maar na twee minuten extra tijd is het afgelopen en gaat Almere City verdient door naar de halve finale van de play-offs en treft men de winnaar van Willem 00 – VVV Venlo. In deze tweeluik mag je zeggen dat de beste ploeg doorgaat.

Almere City: Nordin Bakker, Hamdi Akujobi, Damian van Bruggen, Theo Barbet, Jorrit Smeets (van la Parra), Stije Resink (Danny Post), Jochem Ritmeester van de Kamp (Anthony Limbombe), Álvaro Peña,(Ilias Alhaft) Lance Duijvenstijn, Pascu (Thomas Poll), Jeredy Hilterman (Marcelencio Esajas)

FC Eindhoven: Jort Borgmans, Collin Seedorf, Mawouna Amevor, Jarno Janssen, Tibo Persyn, Sven van Doorn (Evan Rottier), Dyon Dorenbosch (Koen Oostenbrink), Brian de Keersmaecker (Youness Mokhtar), Rodrigo Rêgo (Jasper Dahlhaus), Charles-Andreas Brym (Ozan Kökçü), Naoufal Bannis (Lamine Diaby-Fadiga)

Scheidsrechter: Marc Nagtegaal

Gele kaart(en) Almere City: Jochem Ritmeester van de Kamp, Pascu, Danny Post
Gele kaart(en) FC Eindhoven: Dyon Dorenbosch, Ozan Kökçü