Fan van Almere City
Nieuws

Almere City eindigt op plek 3 na winst op MVV

Op de vrijdagavond speelde Almere City de wedstrijd in het eigen Yanmar Stadion tegen MVV en via een 1-0 overwinnig plaatste de ploeg zich voor de play-offs om promotie en degradatie. Álvaro Peña was de matchwinner en door deze overwinn9ng eindigde Almere City op de derde plaats in de stand en dat was een historisch feit. Almere City FC speelt in de eerste ronde van de Play-Offs om promotie en degradatie tegen FC Eindhoven.

VVV-Venlo, FC Eindhoven, MVV Maastricht. Voetballen op maandag. Voetballen op dinsdag. Het zijn lottoballetjes die gaandeweg de wedstrijd menig keer van positie wisselen. Almere City FC doet in ieder geval wat het moet doen: het verslaat de Maastrichtenaren met 1-0.

Pascu is de man die in de eerste 20 minuten van het duel tegen MVV veelvuldig wordt opgezocht. In de afronding komt de Spanjaard telkens net te kort. MVV zet daar maar weinig tegenover, alhoewel het afstandsschot van Sven Blummel indrukwekkend genoemd mag worden. Pascu probeert na het afstandsschot zelf een aanvaller in stelling te brengen, maar zijn balletje op Lance Duijvestijn is veel te scherp.

Almere ruikt en proeft Maastrichts bloed, maar voor de echte grote kansen moet het publiek wachten tot de slotminuten van de eerste helft. Lance Duijvestijn ziet een schot op de lat uiteen spatten. Inzetten van Anthony Limbombe en Danny Post zijn minder overtuigend.

Ook in de tweede helft is het Almere City FC dat het overwicht heeft. Maar terwijl de seconden wegtikken gaat de technische staf ook langzaam rekening houden met een scenario dat op de loer ligt: volgende week nog twee keer tegen MVV Maastricht. Dat Willem II inmiddels opnieuw langszij komt bij Roda JC, lijkt het scenario steeds meer te beklinken.

Tot Álvaro Peña het op de heupen krijgt. Nadat Limbombe en Duijvestijn nog twee kansen op de beste eindklassering uit de geschiedenis missen, is het de kleine Spanjaard die wel raak schiet. Hij snoept de bal diep op Limburgs grondgebied af van de verdediging en schiet onberispelijk raak.

Daarmee schiet hij de Almeerders richting Eindhoven, waar de ploeg welkom wordt geheten in de Play-Offs. Almere City FC speelt daarin aanstaande maandagavond al tegen FC Eindhoven. Kaarten daarvoor zijn verkrijgbaar via de ticketing site.

De vrijdag daarop speelt Almere City FC thuis. Seizoenkaarthouders krijgen 50% korting op de toegangsprijs voor het duel in de eerste ronde. Je ticket staat maximaal twee uur na de wedstrijd voor je klaar wanneer je inlogt op tickets.almerecity.nl. Onder je profiel vind je de kaart onder het kopje ‘Mijn reserveringen’. Maandag start de verkoop voor de overige tickethouders.