Fan van Almere City
Nieuws

Almere City en sc Heerenveen strijden voor 1-1 gelijkspel in spannende Eredivisie wedstrijd

Almere City en sc Heerenveen eindigden met een punt elk na een traag spel: 1-1. Almere City leek op weg naar hun eerste overwinning in bijna drie maanden, maar ze verloren de controle in de laatste fasen van de wedstrijd. Heerenveen slaagde erin een comeback te maken en miste een strafschop, terwijl Almere in blessuretijd een rode kaart te zien kreeg.

Met dit gelijkspel zet Almere City een stap richting overleving in de Eredivisie. Het lijkt er in theorie op dat alleen Alex Pastoor en zijn team nu nog kunnen uitglijden.

Heerenveen haalt niet veel uit de gelijkstand; de play-offs voor Europees voetbal lijken uit het zicht. Een overwinning zou meer zijn dan wat Heerenveen verdiende in Almere. Na de klap van PSV (8-0) vorig weekend, had het team het moeilijk om terug te keren tegen Almere City, die punten verzamelen om hun plek in de Eredivisie volgend jaar te verzekeren.

Heerenveen's startelf had veranderingen met hun doelman Mickey van der Hart, verdediger Pawel Bochniewicz en vleugelspeler Patrik Walemark allen op de bank. Andries Noppert kreeg weer een kans als doelman, Syb van Ottele werd in het team gebracht en van Osame Sahraoui werd verwacht dat hij een aanvallende duw zou geven. Echter, hij werd nauwelijks opgemerkt in de eerste helft, en Almere City miste ook punch. WK-doelman Noppert hoefde voor de rust geen reddingen te verrichten. Maar in de vroege tweede helft, redde hij niet en nam Almere de leiding via Kornelius Hansen, die scoorde na een goede opbouw van Peer Koopmeiners.

Ondanks het doelpunt was Noppert blij weer in actie te zijn. Hij zei: "Als keeper wil je natuurlijk wedstrijden spelen, dus de afgelopen maanden waren niet leuk. Maar ik ben erg blij dat ik weer speel en mijn team help." Hij denkt echter niet dat dit hem zal helpen een heroproep naar het Nederlands elftal voor de Euro's, ook al had hij contact met coach Ronald Koeman.

"Het is niet aan mij. De mensen in Zeist hebben genoeg voetbalkennis om een beslissing te nemen. Ze zijn zich bewust van wat ik kan brengen, maar ik moet het bewijzen. Ik heb zeker recent contact gehad met de coach en zijn keeperstrainer."

Een uur in de wedstrijd toonde Noppert dat hij nog steeds kan presteren als keeper, hij voorkwam de 2-0 door een geweldige redding op een schot van Thomas Robinet.
Heerenveen, met Paul Simonis die inviel voor de zieke hoofdcoach Kees van Wonderen, slaagde er uiteindelijk in een comeback te maken. In de laatste aanval toonde Sahraoui enkele beginseizoensbewegingen en na twee gemiste kansen, slaagde hij erin te scoren vanuit een moeilijke hoek: 1-1.
Een penalty kans, na een overtreding door Almere-verdediger Yoanna Cathline, werd niet benut door Thom Haye. Hij schoot de penalty sterk en laag, maar keeper Nordin Bakker kon 1-2 voorkomen.

In blessuretijd kreeg Koopmeiners een directe rode kaart. De middenvelder van Almere City werd uit het veld gestuurd voor een roekeloze tackle aan de zijlijn.