Fan van Almere City
Nieuws

Almere City en Vitesse Vechten voor Overleving in Eredivisie op Zondag

 

Het is D-day voor Almere City en Vitesse als ze elkaar ontmoeten in een belangrijke voetbalwedstrijd op zondag 17 december om 12:15 uur. Het is een strijd tegen degradatie en beide teams moeten de cruciale 3 punten pakken om te overleven in de competitie.

Nieuwkomer Almere City, dat op dit moment in de gevarenzone van de Eredivisie verkeert, heeft dringend punten nodig om uit de de gavarenzone van de ranglijst te komen. De club kan zich geen misstappen veroorloven, vooral niet in deze fase van de competitie. Hun prestaties tot nu toe zijn wisselvalig, met een reeks verliezen die de club naar de degradatiezone heeft geduwd. Maar met optimisme en strijdlust zijn ze vastbesloten om deze uitdaging aan te gaan en hun positie in de Eredivisie veilig te stellen. Kanttekening is wel dat Almere City slechts de 14e begroting heeft van de Eredivisie met een berag van 11 miljoen euro.

Aan de andere kant heeft Vitesse ook zijn eigen set van problemen. Het loopt allemaal net niet dit seizoen. Ondanks een begroting van 26 miljoen euro ze teruggevallen naar de 17e plaats van de tabel. Deze positie zou rampzalig kunnen zijn als ze niet snel herstellen en punten beginnen te verzamelen om hun positie te veilig stellen. Ze begrijpen dat er geen ruimte voor fouten is en ze zijn gefocust op het behalen van een overwinning in hun clash tegen Almere City.