Fan van Almere City
Nieuws

Almere City FC beklimt competitietabel met overwinning op Excelsior Rotterdam

 

Almere City FC behaalde een belangrijke overwinning door Excelsior Rotterdam thuis te verslaan. Hun 2-1-winst schuift het team van Almere voor op hun tegenstanders, en brengt ze naar de elfde plaats in de competitietabel met 23 punten.

Er gebeurt veel rond Couhaub Drioech. Ondanks geruchten op het laatste moment blijft de "gouden gans" in het Rotterdamse "kippenhok", zeer tot het voordeel van hoofdcoach Marinus Dijkhuizen. Het behouden van Drioech zou de club naar verluidt een aanzienlijk bedrag aan transferkosten hebben bespaard. Naast het behouden van hun sterspeler, kan Dijkhuizen uitkijken naar Almere City FC's aanvallende middenvelder Lance Duijvestijn. Voorlopig komt hij echter niet in aanmerking om tegen zijn oude team te spelen in het Yanmar-stadion.

Almere City FC domineert de eerste helft met balbezit terwijl Excelsior Rotterdam toekijkt. City's team is ook een doelpuntdreiging, en dringt regelmatig door tot het strafschopgebied van tegenstander doelman Stijn van Gassel. Een vrije trap van Stije Resink zorgt voor een uitdaging voor de Rotterdamse keeper en een hard schot van Thomas Robinet mist nauwelijks de achterwand van het stadion.

Halverwege de eerste helft brengt Excelsior de eerste klap uit. Een misrekening van Peer Koopmeiners stuwt het Rotterdamse team naar de doellijn waar ze gemakkelijk scoren.

Zelfs na deze tegenslag zet Almere City FC hun agressieve spel voort. Een krachtig schot van Jochem Ritmeester van de Kamp verdient een doelpunt, maar raakt de paal. De constante aanval vlak voor de rust resulteert in een doelpunt met het hoofd gemaakt door Stije Resink, schitterend geassisteerd door Koopmeiners vanuit een vrije trap.

Het patroon van het spel is in de tweede helft grotendeels hetzelfde. Een briljante actie van Rajiv van La Parra dwingt Van Gassel in een hoek en Almere City FC zet de daaropvolgende aanvallen om in tumultueuze spelsituaties. Met nog 25 minuten te gaan, barst het thuispubliek los als Ritmeester van de Kamp een scherpe cross naar de verre paal geeft, net geen doelpunt makend.

De supporters hoeven echter niet lang te wachten op een doelpunt van hun team. Kort nadat hoofdcoach Hamdi Akujobi en Kornelius Hansen zijn ingeschakeld, schiet Ritmeester van de Kamp een bal die afketst op een Excelsior-speler en helaas in het doel belandt.

Almere City FC verdedigt hun voorsprong effectief, zelfs met een aanvallende doelman. Keeper Nordin Bakker maakt een uitstekende save en zorgt zo voor drie punten voor het team - een verdiende overwinning.

Volgende week zal Almere City FC opnieuw thuis spelen, deze keer tegen AZ Alkmaar in het Yanmar-stadion. De wedstrijd is uitverkocht, maar er kunnen nog kaartjes beschikbaar zijn op het officiële kaartuitwisselingsplatform van Almere City FC.