Fan van Almere City
Nieuws

Almere City FC bewijst moed maar valt in Enschede tegen FC Twente

Almere City FC leed woensdag een nederlaag tegen FC Twente. Er leek een moment te komen waarop het team van Almere een comeback zou maken in Enschede, maar uiteindelijk bogen ze voor het superieure thuispubliek met een score van 3-1.

Als gast door de Grolsch Veste navigeren is desoriënterend. Het is alsof je 's nachts ronddwaalt op een verlaten plek waar je de wegen niet kent. Almere City FC voelde dit al tien minuten in de game. De omgeving was ruw, en het weer, koud. Bovendien verhoogden de onsportieve thuisploegspelers de druk binnen tien minuten met enkele lange afstand schoten. Het tweede schot was precies op doel, met Mathias Kjølø die de bal in de verre hoek schoot, net buiten bereik van Nordin Bakker.

Almere City FC werd enigszins onderdrukt in de eerste helft. Ze waren niet in staat om hun gebruikelijke spel te hanteren en kwamen zelden in de game. Te slordig aan de bal, waarschijnlijk bang om in de hinderlaag te lopen. Ook het thuisteam was die avond niet op zijn best, wat leidde tot afkeurende fluitjes van de toeschouwers. De Twente menigte sprong echter tien minuten voor de pauze op toen de bal per ongeluk in niemandsland viel, wat leidde tot een showdown tussen Nordin Bakker en iemand van Twente. Bakker hield stand in dit face-to-face duel.

Bakker, gaf echter toe in de tweede helft. De intense aanval op zijn doel eindigde in een explosie van feest van de thuismenigte. Het doelpunt van Sem Steijn direct na de rust werd aanvankelijk afgekeurd vanwege buitenspel aangegeven door de assistent scheidsrechter. Desalniettemin greep de VAR in, riep de scheidsrechter op de video te bekijken, en vervolgens werd de beslissing teruggedraaid.

In de tweede helft leek Almere City FC geleidelijk aan meer moed te krijgen en begonnen ze hun aanwezigheid in Enschede te laten gelden. Ze kregen voornamelijk controle omdat hun coach, Alex Pastoor, de leiding nam en een paar wijzigingen doorvoerde. Een prachtig lange afstand schot van een van de vervangers, Kornelius Hansen, deed het publiek zwijgen. De zwabberende bal verraste Lars Unnerstall en blies nieuw leven in het spel van Almere City FC.

Zelfs de hoofdcoach, Alex Pastoor, kon Almere City FC niet door de nauwe plekken van het bolwerk leiden. Hij had drie successen behaald uit tien pogingen tegen de Tukkers in zijn coaching carrière, maar er was geen vierde overwinning. Toen de score van 3-1 vlak voor tijd werd geslagen, werd duidelijk dat het FC Twente stadion een doodlopende weg was voor Almere City FC.

Aanstaande vrijdag komt Almere City opnieuw in actie als ze thuis SC Heerenveen ontvangen.