Fan van Almere City
Nieuws

Almere City FC bindt talent Joël van der Wilt met eerste profcontract

 

Almere City FC heeft doelman Joël van der Wilt (20) voor twee jaar vastgelegd, met een optie voor een derde seizoen. Dit markeert Van der Wilts debuut in het profvoetbal.

De keeper, die zijn jeugdopleiding bij FC Volendam genoot, maakte vorig seizoen de overstap naar Almere na de degradatie van Jong FC Volendam uit de Tweede Divisie. Bij Jong Almere City FC in de BetNation Divisie stond hij twaalf keer onder de lat. Daarnaast werd hij regelmatig bij de hoofdmacht betrokken, waar hij twintig keer op de bank zat en zelfs kortstondig als tweede doelman fungeerde vanwege blessures.

"Deze club biedt mij uitstekende ontwikkelingsmogelijkheden," aldus een enthousiaste Van der Wilt. "Ik waardeer de persoonlijke aandacht en hechte sfeer hier enorm."

Technisch manager Johan Hansma toont zich tevreden met de prestaties van de jonge doelman. "Joël heeft indruk gemaakt in de BetNation Divisie en op trainingen. We verwachten dat hij zich verder zal ontplooien door samen te werken met onze ervaren keepers en keeperstrainer."