Fan van Almere City
Nieuws

Almere City FC en FC Volendam eindigen in spannend 1-1 gelijkspel

Op Paaszondag tekende Almere City FC een 1-1 gelijkspel tegen FC Volendam. Dit is het vierde opeenvolgende gelijkspel voor het team. Adi Nalić's spectaculaire kopbal wordt op het laatste moment geneutraliseerd door een doelpunt van Robert Mühren. Hierdoor is de vlekkeloze Paaszondag van Alex Pastoor bevlekt.

In de eerste helft is er geen sprake van een dramatische Paasvuur, hoewel de wedstrijd goed begint voor het thuisteam. Yoann Cathline probeert doelman Mio Backhaus te slim af te zijn, slechts drie minuten in de wedstrijd vanaf het strafschopgebied. Backhaus kan de poging afbuigen, maar moet dan toestaan dat een verbluffend volley van Kornelius Hansen hem passeert. Gelukkig voor de keeper, concludeert scheidsrechter Hensgens dat de Noorse speler buitenspel stond. Aan het einde van de eerste helft breekt Cathline door zijn tegenstander en confronteert de keeper. Maar zijn krachtige schot wordt gelukkig geblokkeerd.

In de tweede helft blijft de gulheid van de Paashaas ongrijpbaar. Een krachtig schot van Yoann Cathline stuitert op de borst van de keeper en belandt bij de voeten van Thomas Robinet. Maar Robinet is zo geschrokken dat hij om de bal draait. Nadat Hansen het met een prachtige regenboogbal probeert, vindt er halverwege de tweede helft een significantie overgang plaats.

Plotseling wordt Samuel Radlinger's doel het doelwit van een storm. De keeper wiens naam behoorlijk lijkt op die van de 265e Paus, Joseph Aloisus Ratzinger, gedraagt zich als een waardige interim-paus door Almere City FC drijvende te houden tijdens deze uitdagende minuten. Ondanks dat hij weet dat zijn positie tijdelijk is, zet Radlinger zich volledig in voor het team en de stad Almere.

Het doelpunt van Almere City FC komt letterlijk uit de lucht vallen na deze apostolische zegen. Een prachtige vrije trap van Peer Koopmeiners wordt indrukwekkend ingekopt door Adi Nalić. De doelman, van de tegenpartij was in deltavliegermodus tegen de zorgvuldig gerichte trap.

Echter, FC Volendam weet uit de afgrond te kruipen en Radlinger uiteindelijk te slim af te zijn. Robert Mühren komt op het laatste moment succesvol uit een verkeerde richting van de bal, wat leidt tot een 1-1 gelijkspel. Dit is zijn twaalfde doelpunt in 14 wedstrijden tegen Almere City FC. Na het doelpunt breekt er een bijbelse onweersbui uit in Almere. Gelukkig zijn de spelers tegen die tijd al veilig binnen.