Fan van Almere City
Nieuws

Almere City FC en Fortuna Sittard spelen oninspirerend gelijk in inhaalwedstrijd

 

Almere City FC kon het publiek niet vermaken tijdens de inhaalwedstrijd tegen Fortuna Sittard op woensdagavond. De wedstrijd eindigde zoals hij begon: 0-0.

Een verwarmingsbuis dwong Fortuna Sittard om deze week ongeveer 1200 buskilometers af te leggen voor twee uitwedstrijden tegen Almere City FC, wat overeenkomt met de afstand van Almere naar Genua, Italië. Almere City FC deed aanzienlijke inspanningen om de supporters van Fortuna tegemoet te komen, waarbij sponsor Ruitenheer zelfs iets speciaals aanbood voor de supporters in het uitvak.

Het team uit Limburg koestert goede herinneringen aan de wedstrijd van afgelopen woensdag, die resulteerde in de uitschakeling van City uit het TOTO KNVB Cup toernooi. Echter, de wedstrijd van woensdagavond liet het team achter met minder prettige gedachten, een sentiment dat waarschijnlijk ook gedeeld wordt door de rest van Yanmar Stadium.

Fortuna Sittard begon de wedstrijd sterk, maar naarmate het spel vorderde, bleek het in La Parra’s voordeel te zijn voor Almere City FC. Deze verschuiving kan worden gezien als gevolg van vermoeidheid in het Limburgse team door hun omvangrijke reizen. Een uitstekend voorbeeld was de voortreffelijke aanval van Almere City FC na 20 minuten. Ondanks een prachtige ontvangst van Stije Resink en een zijwaartse pass van Thomas Robinet, ontbrak de finishing touch. De poging van Kornelius Hansen was bot en recht door zee.

Toch zat Fortuna Sittard niet zonder vooruitzichten in het Yanmar Stadium.

Net voor de rustpauze wisten beide teams het publiek op de been te krijgen. De Fortuna-delegatie leek te vieren, maar het was een illusie. Een krachtige knal miste het doel en raakte het zijnet. Bij rust had Almere City FC een aanzienlijke kans om het openingsdoelpunt te scoren, maar Robinet werd verrast door een onverwachte pass van teamgenoot Rajiv van La Parra.

In de tweede helft nam geen van beide teams het initiatief om de overwinning te claimen. Almere City FC schrok toen een moeilijke kopbal de lat raakte, maar zelfs dat wist de wedstrijd niet aan te wakkeren. Beide teams toonden inspanning, maar het spektakel ontbrak. Het is onwaarschijnlijk dat deze inhaalwedstrijd in de komende maanden warme gevoelens zal oproepen.

Almere City FC richt zich nu op PSV met een uitwedstrijd gepland in het Philips Stadion om 18.45 uur op zaterdag.