Fan van Almere City
Nieuws

Almere City FC haalt talentvolle linksback Jay Kuiper van FC Groningen

 

Almere City FC versterkt zich voor komend seizoen met Jay Kuiper, een veelbelovende verdediger van 20 jaar oud. De linksback maakt de overstap van FC Groningen, waar hij de jeugdopleiding doorliep sinds zijn 11e. Bij Almere City FC start Kuiper aanvankelijk bij de beloftenploeg, met het vooruitzicht door te groeien naar het eerste elftal in de Eredivisie. Hij tekent een tweejarig contract met een optie voor nog een seizoen.

Dit seizoen was Kuiper een vaste waarde bij FC Groningen Onder 21, waar hij bijna alle wedstrijden speelde. De multi-inzetbare verdediger was bovendien bij vijf treffers betrokken als aangever of scorer. Met zijn veelzijdigheid en duelkracht verwacht Almere City de geschikte speelstijl voor hem te bieden.

"Deze club is op de goede weg en heeft een prettige teamsfeer," verklaart Kuiper enthousiast. "Iedereen gaat hier vooruit vol voor handhaving in de Eredivisie en dat past perfect bij mijn strijdlustige mentaliteit."

Technisch manager Johan Hansma is dan ook verheugd met deze aanwinst: "Een linksback met Kuipers kwaliteiten en potentie, daar worden we heel enthousiast van. Diverse clubs dongen naar zijn handtekening, maar hij kiest ervoor zijn verdere ontwikkeling bij onze club vorm te geven, op weg naar het hoogste niveau."