Fan van Almere City
Nieuws

Almere City FC: Het Cinderella Verhaal van het Nederlandse Voetbal

 

Een sprookje schrijft zichzelf in de arena van het voetbal, en de titel van dat sprookje is: Almere City FC. Een club die niemand ooit had gedacht een hoofdrolspeler te zijn in het theater van het Nederlandse voetbal, zet nu Almere met haar ruim 220.000 inwoners op de map van voetballand. In een stad waar 1 op de 4 inwoners oorspronkelijk in Amsterdam geboren is. De stad Almere krijgt waar het recht op heeft. Een podium op het hoogste niveau.

In de wisselvallige wereld van het voetbal is constant verandering de enige garantie, echter, de opmars van FC Almere City naar de Eredivisie dit seizoen heeft velen sprakeloos gemaakt. Van de schaduwen van de nabijgelegen hoofdstad, naar het strijdende middelpunt onder de voetbalschijnwerpers, het verhaal van FC Almere City is er één van onwaarschijnlijke overwinningen en verbluffende verrassingen. 

Vanaf de eerste oprichting, heeft de club gestaag haar weg omhoog gegraven, gesteund door het geloof en de toewijding van haar supporters, bestuur, en de vastberadenheid van haar spelers. In 1995 werd als hoofdklasser voor het eerst in Almere gespeeld. Na een snelle degradatie en promotie werd de clubnaam in 1997 gewijzigd in Sporting Flevoland. Deze club ging later op in het omnisportproject in Almere waar onder de merknaam Omniworld ook een volleybal-, basketbal-, zaalvoetbal- en handbalclub werden opgericht. In 2004 lukte het aanvankelijk nog niet om aan de licentie-eisen voor betaald voetbal te voldoen, maar in 2005 lukte dat wel. In augustus 2005 werd op het Fanny Blankers Koen-Sportpark het Mitsubishi Forklift Stadion geopend dat plaats biedt aan ongeveer 3.000 toeschouwers. Vanaf het seizoen 2010-2011 heet de club Almere City FC. Nu, aan de top van hun spel, heeft FC Almere City bereikt wat velen onmogelijk achten.

Dit jaar speelt Almere City haar eerste seizoen in de Eredivisie en staat FC Almere City nu definitief op de kaart in de wereld van het voetbal. Het ziet er niet naar uit dat ze van plan zijn om die plek op korte termijn op te geven. Het sprookje van FC Almere is er één van doorzettingsvermogen en geloven in eigen kunnen. Er werd met 6 - 1 verloren van Feyenoord in de Kuip, PSV en Ajax kwamen op bezoek. Tegen Ajax werd zelfs met 2-2 gelijk gespeeld. Overwinningen werden behaald tegen FC Utrecht, RKC Waalwijk en Sparta.  Voor de beker werd er hard uigehaald tegen OJC Rosmalen. 1-8 was de eindstand. Het seizoen loopt wisselvallig.

Almere City FC staat momenteel 15e, net boven de degradatieplekken. Met een begroting van 11 miljoen euro voor dit seizoen heeft het de 14e begroting van de Eredivisie. Dit jaar gaat Almere City FC voor lijfsbehoud in de Eredivisie.