Fan van Almere City
Nieuws

Almere City FC houdt hoop dankzij doelpuntloos gelijkspel tegen RKC

 

Almere City FC speelde voor de vijfde opeenvolgende keer gelijk. Hun wedstrijd tegen RKC in het Mandemakers Stadion in Waalwijk eindigde zonder doelpunten.

Almere City FC, net gepromoveerd, heeft nog zeven rondes om mogelijk hun plaats in de Eredivisie veilig te stellen. Hun wedstrijd wordt gehouden in Waalwijk, precies 6,5 km van hun rivaal RKC en de magische poorten van de Efteling, een wereld vol verwondering.

In het Mandemakers Stadion werd echter op die donderdagavond geen enkele verwondering overgebracht. Het sprookje komt abrupt tot een einde en weet de aandacht van het publiek niet te grijpen, hoewel het Almere City FC een extra punt oplevert.

Gedurende de hele wedstrijd in het Mandemakers Stadion had Almere City FC het moeilijk tegen RKC. Samuel Radlinger, ook wel bekend als 'Lange Jan', hielp Almere City FC om in de eerste vijftien minuten een clean sheet te behouden door uitstekende reddingen tegen een doorgebroken Waalwijk-speler en later tegen een snoeihard schot binnen hun eigen strafschopgebied. Een van de weinige kansen van Almere kwam van Joey Jacobs, wiens lage, scherpe schot net naast het doel ging. Evenzo miste David Min's schot aan de tegenoverliggende kant net het doel.

De tweede helft begon als een achtbaan voor Almere City FC. Chris Lokesa, de geelblauwe spits, begon de tweede helft met een enorme kans om te scoren maar slaagde er niet in Almere City FC op voorsprong te brengen wanneer hij oog in oog stond met Radlinger. Mats Seuntjens worstelde ook om invloed op het spel te hebben. Dit is het deel van de achtbaan waar Almere City FC geen voorsprong neemt.

Net toen RKC begon te geloven in de mogelijkheid van een overwinning, dook er een onvoorziene hindernis op in Almere City FC. In de laatste tien minuten was het Almere City FC dat het volle buit opeiste. Een ongelooflijke ricochet van de rug van een van de RKC-verdedigers knalde tegen de paal maar leidde niet tot enige schade. Verder gebeurde er weinig tijdens de zes minuten extra tijd, resulterend in een doelpuntloos gelijkspel.

Almere City FC heeft nu twee volle dagen om zich voor te bereiden op hun volgende wedstrijd. Zondag is er weer een wedstrijd gepland, tegen Go Ahead Eagles in de Adelaarshorst.