Fan van Almere City
Nieuws

Almere City FC laat Roda JC opnieuw met een kater zitten

Roda - Almere

Een aantal dagen na Carnaval is het Almere City FC opnieuw gelukt te winnen in het Parkstad Limburg Stadion. De Almeerse ploeg keert ook op 24 februari met de drie punten naar huis en zorgt ervoor dat Roda JC met een kater blijft zitten. Lance Duijvestijn en Anthony Limbombe zorgen voor een 0-2 eindstand. Door puntenverlies van VVV-Venlo neemt Almere City FC afstand van plek 4.

Almere City FC verloor nog nooit in Kerkrade en is niet van plan daar bij editie 2022-2023 verandering in te brengen. In de punt van Limburg begint Alex Pastoor weer met Spanjaarden Álvaro Peña en Manel Royo, die terugkeren van een schorsing. Dat brengt veel rust. Een openingsoffensief van Roda JC wordt snel gekanteld in het voordeel van Almere City FC, dat daarna bijna de gehele eerste helft de bovenliggende partij is.

Roda JC – Almere City FC is ook de confrontatie tussen Anthony en Bryan Limbombe. De twee broers speelden nog nooit in competitieverband tegen elkaar, maar mogen in Kerkrade voor het eerst een familievete beslechten.

Een trio aan kansen weerspiegelt het overwicht van Almere City FC bij de gastheren. Na bijna twintig minuten spelen is er een alleraardigste combinatie van Anthony Limbombo met Lance Duijvestijn, waarbij de bal uiteindelijk bij Pascu belandt. De open schotkans gaat maar amper over. Een tweede moment dient zich tien minuten later aan en eindigt met een penalty, wanneer Royo gevloerd wordt bij een schotkans. Lance Duijvestijn laat de kans op de 0-1 zich niet ontnemen en neemt de penalty zeer beheerst.

Na de 0-1 lijkt Almere City FC even wat gas terug te nemen, maar dat leidt tot slechts één moment van gevaar voor de Limburgers. Namens Boyd Reith lossen zij een schot, dat door Nordin Bakker goed wordt gepareerd.

Anthony Limbombe schiet zijn naam na rust definitief in de statistieken. Kort na rust krijgt hij twee opgelegde kansen na elkaar, waarbij hij de tweede op weergaloze wijze afmaakt. Na de verruiming van de voorsprong wordt de ploeg wat slordiger, waardoor Roda JC gaandeweg de tweede helft het heft even in eigen hand neemt. Dylan Vente kan met twee venijnige schoten op doel echter geen bres slaan in de Almeerse verdedigingslinie. Opnieuw keert Almere City FC daarom huiswaarts met een clean sheet. Het is de zesde keer dit duel dat Nordin Bakker in een uitduel geen tegendoelpunten krijgt en de vijfde keer in de laatste zeven wedstrijden.