Fan van Almere City
Nieuws

Almere City FC laat zich pijnigen door VVV-Venlo

Almere - VVV

Almere City FC heeft in eigen huis niet weten te winnen van VVV-Venlo. In het Yanmar Stadion laat de ploeg zich het kaas van het brood eten door de Limburgers. Almere City FC neemt nog wel een 1-0 voorsprong, maar een onoplettend kwartiertje bij de start van de tweede helft zorgt voor een 1-3 nederlaag.

Het is de eerste wedstrijd van de vierde periode. Niet alleen dat, het is ook nog eens een rechtstreeks duel om de derde plek in de Keuken Kampioen Divisie. VVV-Venlo lijkt zich de eerste minuten het best doordrongen van wat er op het spel staat. De formatie van trainer Rick Kruys heeft drie alarmerende optredens in de zestienmeter van Almere City FC. Echt gevaarlijk wordt de ploeg niet.

Nadat Hamdi Akujobi voor een hoofdblessure moet worden behandeld, lijkt hij even vol adrenaline te zitten. De eerste gevaarlijke aanval komt namelijk van de rechtsback, maar hij plaatst een hard schot op de knuisten van Venlo-keeper Ennio van der Gouw. Je ziet hierna Almere City FC in de wedstrijd groeien. Na 20 minuten is het Pascu die met een voorzet Lance Duijvestijn vrij voor de keeper zet. De aanvallende middenvelder stuit op Van der Gouw. De afvallende bal is voor Jochem Ritmeester van de Kamp. De jongeling laat zich die kans niet ontzeggen en zet met de tweede treffer uit zijn loopbaan Almere City FC op voorsprong.

De eerste helft is voor Almere City FC. Loud and clear. VVV-Venlo heeft helemaal niets in te brengen.

Hoe anders is de tweede helft. Vier keer eerder in de geschiedenis wist Almere City FC vier wedstrijden op rij de nul te houden. Nick Venema zorgt er net na rust voor dat er geen clubrecord wordt gevestigd. Als een duveltje uit een doosje slaat hij na rust met het hoofd toe. Tergend langzaam valt de bal in de lange hoek voor een spaarzame tegentreffer. Een paar minuten later wordt het nog erger voor Almere City FC, wanneer VVV-Venlo uit een tegenaanval brutaal de leiding neemt. Kees de Boer wipt het balletje hierbij over Bakker heen.

Het wordt zelfs nog 1-3, voordat Almere City FC zich herpakt en het evenwicht herstelt. Het is te laat om VVV-Venlo pijn te doen en dat komt mede omdat de ploeg een overtal aan kansen niet weet te benutten. Duijvestijn schiet van dichtbij op de paal, een schot van Hilterman wordt gesmoord in de zestien. Keeper Van der Gouw heeft de tijd van zijn leven, want die pakt ook her en der wat belangrijke balletjes.

Er komt een korte week aan om de wonden te likken. Aankomende vrijdag speelt Almere City FC uit tegen Jong Ajax.