Fan van Almere City
Nieuws

Almere City FC laatste twee keer goed uit de verf op ‘De Toekomst’

Nadat Almere City FC maandag in eigen huis het directe duel om plek 3 verloor van VVV Venlo is het -weliswaar met een wedstrijd minder gespeeld- gezakt naar de vierde plaats. Vrijdag krijgt City de kans om de derde plaats te heroveren als het op bezoek gaat bij de nummer zestien van de Keuken Kampioen Divisie. Jong Ajax komt van een 2-6 overwinning uit in het Rat Verlegh Stadion in Breda.

Almere is dus gezakt naar de vierde plaats en staat twee punten achter op de VVV Venlo. De voorsprong op de nummer vijf bedraagt maar drie punten. Het is dus belangrijk dat Almere City FC vrijdag wint de derde plaats te kunnen blijven claimen.

Almere City FC heeft het uit tegen Jong Ajax traditioneel moeilijk, maar wist de afgelopen twee edities te winnen. Bij winst is het dus de derde overwinning op rij op Sportpark De Toekomst. In 2020 heroverde City FC de koppositie in de Keuken Kampioen Divisie door de Amsterdammers met ruime cijfers te verslaan. Op sportcomplex De Toekomst werd een 1-4 winst geboekt op weg naar een fantastisch seizoen.

Ook vorig seizoen werd soeverein gewonnen van de Amsterdamse jeugd. Almeerse jeugd had een groot aandeel in de 1-3 overwinning met twee doelpunten van Jeffry Puriël en eentje van Tijmen Wildeboer. Wildeboer is ook degene die de assist geeft op het beslissende doelpunt.

Eerder dit seizoen trapte Almere de tweede periode af met de thuiswedstrijd tegen de beloften uit Amsterdam. Het regende scoringsmogelijkheden in het Yanmar Stadion, maar Almere City FC wist de kansen niet af te maken. In een wedstrijd die op en neer golft, is het uiteindelijk Jong Ajax dat aan het langste eind trekt. De Amsterdammers winnen in Almere met 2-3.

Genoeg dus om ons dit seizoen voor te revancheren. Ga jij mee naar de hoofdstad om Almere City FC naar de derde winst op rij op De Toekomst te supporten? Kaarten zijn verkrijgbaar via tickets.almerecity.nl. De wedstrijd is via onze socials te volgen en ook via ons unieke radioverslag op Easy FM.