Fan van Almere City
Nieuws

Almere City FC maakt indruk met zege op directe rivaal FC Volendam

Op zondagmiddag hervatte Almere City FC de Eredivisie met een indrukwekkende overwinning op hun directe rivaal, FC Volendam. Het team geleid door Alex Pastoor versloeg de Wijdbroeken met 1-0. De enige goal werd vroeg in de eerste helft gescoord door de Fransman Thomas Robinet. Dankzij deze overwinning klom Almere op naar de 12e plaats in de Eredivisie.

De eerste grote kans in de eerste helft was voor de thuisploeg: Zach Booth kon ongehinderd op doel schieten maar Almere City's doelman Nordin Bakker wist te redden. Na slechts 8 minuten nam Almere City echter de leiding met een Frans doelpunt: aanvaller Thomas Robinet dribbelde zijn man uit in het zestien meter gebied van Volendam en scoorde 1-0 na een assist van Yoann Cathline.

Het team van Alex Pastoor bleef de gevaarlijkere partij in de eerste helft: de Noor Kornelius Hansen kreeg twee grote kansen maar kon niet scoren voor doelman Mio Backhaus. Na een half uur spelen kreeg FC Volendam weer een kans, maar Ould Chikh's schot werd gestopt door City doelman Nordin Bakker. Ondanks dat de thuisploeg veel balbezit had (61%), konden ze daar niet veel uit halen. Hierdoor stond het bij de rust 1-0 voor Almere City.

In de tweede helft had F.C. Volendam weinig aanvallende dreiging en had Almere weinig te vrezen. Twintig minuten voor het einde kon Jason van Duiven debuteren voor City: de PSV-huurling kwam het veld op in plaats van Kornelius Hansen. Ondanks enkele aanvallende vervangingen kon de thuisploeg de achterstand niet meer inhalen en bleef Almere makkelijk op de been: Eindstand 1-0.

FC VOLENDAM: Backhaus,Mbuyamba,Benamar,