Fan van Almere City
Nieuws

Almere City FC slaat opnieuw Franse slag met Thomas Robinet

Almere City FC meldt dat het zich versterkt heeft met spits Thomas Robinet. Hij tekent een contract voor drie seizoenen en ligt zodoende vast tot juni 2026. De laatste werkgever van de 26-jarige aanvaller was KV Oostende. Robinet werd het afgelopen seizoen verhuurd aan het Franse AS Nancy, waar hij in dertig wedstrijden negen doelpunten heeft gemaakt.

De aanvaller is opgeleid bij het Franse Sochaux, dat uitkomt in Ligue2. In totaal speelde Robinet daar 91 wedstrijden. Vanaf het seizoen 2019/20 speelde hij in Championnat National van de Franse voetbalbond FFF. Inclusief dit seizoen speelde hij daar 117 wedstrijden, waarbij de teller uiteindelijk stil stond bij 48 doelpunten en 9 assist. Robinet speelde in enkele vertegenwoordigende Franse jeugdelftallen.

Thomas Robinet

Robinet: ,,Ik had vorig seizoen al contact met Johan over een overgang naar Almere City FC, maar toen kwam het er helaas niet van. Almere City FC is een mooie club met mooie ambities, dat ze nu op het hoogste niveau uitkomen is natuurlijk een fantastische kans voor iedereen bij de club.”

Johan Hansma aasde dus vorig seizoen al op de spits: ,,We zaten al langer achter Thomas aan, dus we zijn verheugd dat we hem nu aan de selectie toe kunnen voegen. Hij is een spits die, zowel met de rug naar het doel als met de neus naar het doel, uitstekend uit de voeten kan en past qua strijdwijze uitstekend bij wat wij zoeken.”