Fan van Almere City
Nieuws

Almere City FC stapt met zevenmijlslaarzen door Wolluk

In het Mandemakers Stadion in Waalwijk (op 7 kilometer afstand van de Efteling) laat Almere City FC zich van de beste kant zien. In een besloten oefenduel tegen RKC Waalwijk wordt met 0-6 gewonnen. Een zeer fraaie overwinning op een Eredivisionist, maar laten we het duel wel waarderen zoals het is: uiteindelijk een sprookje waar levenslessen uit op te maken zijn, maar waar niet te veel waarde aan kan worden gehecht.

Almere City FC heeft de wedstrijd in Waalwijk volledig onder controle. Afgezien van een ver afstandsschot (dat Nordin Bakker klemvast pakt) is er aan de Almere City kant van het veld weinig te beleven. Het spel speelt zich voornamelijk af aan de kant van RKC, alhoewel er aanvankelijk weinig uitgespeelde kansen te noteren zijn.

Dat verandert tien minuten voor rust. Een scherpe voorzet wordt door Rajiv van La Parra tot doelpunt gepromoveerd. Nog voor rust breidt de formatie van hoofdtrainer Alex Pastoor de voorsprong uit naar 0-3. Milan Corryn ramt de bal met een geplaatst schot in de dak van het doel en een minuut later is het Ilias Alhaft die de Waalwijkse goalie met een schuiver verschalkt.

In de tweede helft gebeurt er aanvankelijk weinig. RKC probeert wel de controle over het spel over te nemen van Almere City FC, maar slaagt daar nauwelijks in. Met name de manier waarop Almere City FC collectief verdedigt, spreekt tot de verbeelding. Almere City FC loopt een kwartier na rust zelfs verder uit op de Waalwijkers. Anthony Limbombe is het eindstation na een fraaie aanval via aangever Resink. Kalm en beheerst maakt hij het karwei af.

Pascu is op briljante wijze de aangever van de 0-5. Met een ingenieus steekballetje in de zestien zet hij Jeffry Puriël alleen voor de keeper. De kleine rappe buitenspeler weet zich gekweten van zijn taak en deponeert de ‘handvol’ op RKC. Wanneer Anthony Limbombe een kleine tien minuten voor tijd zijn tweede van de middag verzilvert (een beauty overigens), lijkt Almere City FC eindelijk gas van het pedaal te nemen. Tot opluchting van de geel-blauwe formatie.

Almere City FC bereidt zich met de oefenwedstrijd voor op de belangrijke wedstrijd volgende week vrijdag tegen Heracles Almelo. Inmiddels hebben al 240 supporters zich verzekerd van een ticket voor deze belangrijke uitwedstrijd.