Fan van Almere City
Nieuws

Almere City FC start Paasweekend tegen Jong AZ

De wedstrijden volgen elkaar in een rap tempo op. Na de wedstrijden tegen Heracles Almelo en Jong FC Utrecht is nu Jong AZ de tegenstander. Op Goede Vrijdag om 20:00 uur komen de Alkmaarse beloften op bezoek in het Yanmar Stadion bij de kersverse periodekampioen.

Eerder dit seizoen werd de uitwedstrijd nipt verloren. Waar Almere in de eerste helft weinig had in te brengen en daardoor met een 2-0 achterstand de rust in ging, wist de ploeg in de tweede helft meerdere kansen te creëren. Toch was het Jong AZ dat een kwartier voor tijd de 3-0 scoorde. Drie minuten later was het eindelijk raak voor City FC via een kopbal van Jeredy Hilterman. In de acht minuten durende extra tijd wordt het nog spannend als invaller Thomas Poll de 3-2 binnenkopt op aangeven Anthony Limbombe. Maar daar blijft het in Wijdewormer uiteindelijk bij.

Van de twaalf eerdere edities in competitieverband won Almere City FC er zes en Jong AZ vijf, één keer werd het gelijk. Dat was in januari 2020. Die wedstrijd moest uiteindelijk over worden gespeeld vanwege een systeemfout bij de KNVB. Toenmalig Jong AZ speler Kenzo Goudmijn speelde de wedstrijd, terwijl hij eigenlijk geschorst was, door een fout in de registratie van het aantal gele kaarten was hij ten onrechte als speelgerechtigd beschouwd. De wedstrijd werd vervolgens in maart overgespeeld dit keer zonder Goudmijn, maar de avond eindigde voor Almere City met een domper. Waar ze er de eerste keer met een punt van doorgingen door een 3-3 gelijkspel stonden ze na afloop van de reprise met lege handen City FC verloor namelijk met 3-1.

Ook in eigen huis heeft Almere City FC geen beste herinneringen aan Jong AZ. Vorig jaar liep de ploeg een play-off ticket mis, omdat het in eigen huis werd verschalkt door de beloftenploeg. Hierdoor kon Alex Pastoor geen wederopstanding bewerkstelligen, nadat hij in de winterse periode het stokje over had genomen van Gertjan Verbeek. Dit seizoen liggen de play-offs kaarten reeds op tafel. Almere City FC hoeft zich over de play-offs niet meer druk te maken, nadat het afgelopen maandag het Bronzen Schild wist binnen te tikken. Wel wil de ploeg het seizoen nog zo goed mogelijk eindigen. Een driepunter tegen de Alkmaarse jeugd lijkt hierbij een must, aangezien

Almere City FC is te zien op het schakelkanaal van ESPN. Hiernaast wordt ook via de social media kanalen van de club weer ruimschoots aandacht aan de wedstrijd besteed. Leuker is het natuurlijk als je het Paasweekend aftrapt in het Yanmar Stadion. Ally de Aap is op zijn paasbest en circa 400 spelers van jeugdteams van de befaamde Holland Cup zitten in het publiek om Almere City FC ook na het periodekampioenschap weer een mooie impuls te geven! Koop je tickets op onze ticketsite!