Fan van Almere City
Nieuws

Almere City FC start tweede Eredivisie-seizoen met topwedstrijd

 

Almere City FC opent het nieuwe Eredivisie-seizoen op zondag 11 augustus om 14.30 uur met een thuiswedstrijd tegen AZ Alkmaar in het Yanmar Stadion. Dit blijkt uit het concept-competitieschema van de KNVB.

De club staat een uitdagende start te wachten, met zes van de eerste acht thuiswedstrijden tegen teams uit de top 7 van vorig seizoen. Onder andere PSV (24 augustus), FC Twente (22 september), N.E.C. Nijmegen (25 oktober) en Feyenoord (10 november) komen op bezoek. Ook promovendi FC Groningen (31 augustus) en Willem II (5 oktober) reizen af naar Almere.

In de eerste seizoenshelft speelt Almere City FC thuis drie zaterdagwedstrijden, drie zondagwedstrijden en één vrijdagavondwedstrijd.

De speeldata en -tijden vanaf december zijn nog niet definitief vanwege de Europese verplichtingen van Nederlandse clubs. Deze details worden later bekendgemaakt.

Het seizoen sluit af met een thuiswedstrijd tegen Fortuna Sittard op 14 mei om 20.00 uur. De allerlaatste wedstrijd is een uitduel tegen AZ Alkmaar op 18 mei, waarmee de cirkel rond is.