Fan van Almere City
Nieuws

Almere City FC strijdt gedreven tegen topclub AZ in doelpuntloze match

Gedurende de week waarin de meeste Nederlanders ofwel op skivakantie zijn of carnaval vieren (of beide), is Almere City FC verwikkeld in een wedstrijd met AZ. Na 90 minuten spelen blijft de wedstrijd doelpuntloos. Het is de achtste clean sheet voor doelman Nordin Bakker en Almere City FC verzekert nog een punt in hun strijd om te overleven.

De laatste tijd gaat het niet goed met AZ Alkmaar. In een wanhopige poging dit te veranderen, heeft het team halverwege januari coach Pascal Jansen ontslagen. Assistent Maarten Martens nam het over maar heeft het team niet kunnen geluk brengen. Sinds zijn aanstelling heeft AZ gelijkgespeeld tegen PEC Zwolle en Heerenveen (beide keren eindigend in 2-2) en leed twee opeenvolgende verliezen tegen Feyenoord, één in de competitie en één in de TOTO KNVB Cup.

Er is geen beter moment om de Alkmaarders te trotseren dan op 10 februari in het Yanmar Stadion. Dit wordt duidelijk tijdens de eerste 15 minuten. AZ is ofwel onwillig of niet in staat om een gevecht aan te gaan. Het spel leeft een beetje op na meer dan een kwartier als Ruben van Bommel een gewaagde dribbel maakt vanaf de linkerkant. Echter zeilt zijn schot de lucht in als hij Nordin Bakker tegenkomt. De eerste helft heeft niet veel te bieden qua actie. Het is intens met veel duwen en trekken, maar kansen zijn schaars.

Aan het begin van de tweede helft wordt Bakker alert gemaakt als topscorer Vangelis Pavlidis vanuit een vermoedelijke buitenspelpositie naar het doel stormt. Bakker verkleint kundig de hoek en blokkeert het schot succesvol met zijn scheenbeschermers, waardoor de bal uitgaat voor een hoekschop.

Bakker speelt een sleutelrol in de laatste 15 minuten bij het behouden van zijn clean sheet. Almere City FC weert aanvallen af dankzij de inspanningen van hun doelman op de doellijn, waardoor doelpunten van de oppositie ondenkbaar lijken. Het team vecht hard tegen hun gevreesde tegenstanders, die momenteel op de vierde plaats staan in de Eredivisie, en zorgt ervoor dat het 0-0 gelijkspel blijft als het eindsignaal na 93 minuten klinkt. De wedstrijd eindigt zoals hij begint en Almere City FC zet zijn goede vorm voort.

Aanstaande zaterdag zal Almere City FC naar Zwolle reizen, waar het team PEC ontmoet in het MAC3Park Stadion om 21:00 uur.