Fan van Almere City
Nieuws

Almere City FC trotseert voetbalgrootheden in Eindhoven met blufpoker

Almere City FC zette een indrukwekkend niveau van blufpoker neer in Eindhoven. In het Philips Stadion commandeerde het team respect in hun allereerste ontmoeting met hun tegenstanders, ondanks een 2-0 nederlaag.

Voor de wedstrijd wordt er een gigantische speelkaart in het midden van het veld geplaatst, met een schijnwerper en luide DJ-muziek. Het is een boer. Almere City FC laat zich niet intimideren en verbergt hun spel zeker niet. Vanaf het allereerste moment is het team erop gebrand om Eindhoven het moeilijk te maken.

De eerste wedstrijd van Almere City FC in het Philips Stadion omvat de spelers Loïc Mbe Soh en Álvaro Peña. Ze houden PSV in ieder geval zo'n 20 minuten op afstand. Noa Lang creëert de eerste duidelijke kans voor het Lichtstad team met een vrije dribbel, maar zijn voorzet wordt onderschept door Mbe Soh. Daarna volgt een vakkundige lange pass richting Bakayoko, maar deze keer is het Nordin Bakker die zijn doel intact houdt. Ondanks dat hij drie keer redt om zijn team in de wedstrijd te houden, geeft hij vlak voor rust toch toe. Het is toevallig Luuk de Jong, die nog nooit tegen Almere City FC heeft gescoord in zijn carrière, die het enige doelpunt van de helft maakt, met een assist van voormalig Almere-speler Sergino Dest.

Na net voor rust overtroefd te zijn, zou je denken dat Almere City FC voorzichtiger zou zijn. Maar ze blijven hun tegenstanders uitdagen met bluf na bluf en PSV durft in het begin niet mee te spelen. De bezoekers laten ongeveer 15 minuten hun tanden zien, totdat Mbe Soh valt voor een afleiding van Lozano. Hij maakt hands in het strafschopgebied, waardoor de klaarstaande de Jong een gemakkelijke strafschop krijgt.

De wedstrijd in Lichtstad escaleerde niet verder, hoewel PSV-huurling Jason van Duiven ook de kans had om zijn eigen team te slim af te zijn. Zijn poging wordt echter gestopt door de Eindhovense keeper.

Aankomende vrijdag speelt Almere City FC een thuiswedstrijd tegen Excelsior Rotterdam. Dit is een belangrijke wedstrijd voor het team van Almere. Met een aantal punten zou het team van Alex Pastoor zich weer boven de degradatielijn kunnen brengen.