Fan van Almere City
Nieuws

Almere City FC versterkt aanval met ervaren Belgische spits Baptiste Guillaume

 

Almere City FC heeft een opvallende transfer gerealiseerd met de komst van Baptiste Guillaume. De 28-jarige Belgische spits tekent een contract voor twee jaar, met een optie op een derde seizoen. Hij maakt de overstap van de Franse Ligue 2-club EA Guingamp.

Hoewel geboren in Brussel, heeft Guillaume zijn hele carrière in Frankrijk doorgebracht. Zijn profdebuut maakte hij op 17-jarige leeftijd bij RC Lens, waar hij twee jaar later doorbrak in de Ligue 1. In totaal heeft de aanvaller indrukwekkende cijfers neergezet met 77 wedstrijden in de Ligue 1 en 182 in de Ligue 2, verdeeld over clubs als RC Lens, Olimpique Nimes, OSC Lille, Angers, Valenciennes, Racing Strasbourg en EA Guingamp.

Guillaume kijkt uit naar zijn nieuwe uitdaging: "Het Nederlandse voetbal spreekt me aan en Almere City FC heeft een goede reputatie. Ik waardeer de familiesfeer binnen de club en ben gemotiveerd om met mijn teamgenoten te strijden voor een sterke positie op de ranglijst."

Technisch manager Johan Hansma toont zich verheugd met de aanwinst: "Met zijn uitgebreide ervaring in het Franse profvoetbal en indrukwekkende staat van dienst, zijn we ervan overtuigd dat Baptiste een waardevolle versterking is voor onze aanvalslinie."