Fan van Almere City
Nieuws

Almere City FC vestigt record: zes gelijke spellen tegen Go Ahead Eagles

Op zondagmiddag speelde Almere City FC verdienstelijk gelijk tegen Go Ahead Eagles. Het team onder leiding van hoofdcoach Alex Pastoor heeft nu voor de zesde keer op rij gelijkgespeeld: 1-1.

"No one should go where Eagles dare" - deze zin uit het Iron Maiden lied 'Where Eagles Dare' past goed in de voetbaltempel op de Vetkampstraat, waar de voertaal Engels is. De Eagles in hun eigen stadion verslaan is geen gemakkelijke taak.

Almere City FC begon slecht, leek geïntimideerd door de doedelzakmuziek intro. In de elfde minuut maakte doelman Samuel Radlinger een indrukwekkende redding, maar Oliver Edvardsen nam de rebound en slaagde erin de bal in de rechterbenedenhoek te schieten, onbereikbaar voor de doelman.

Na die tegenslag vocht Almere City FC zich terug en maakte ze lange tijd aanspraak op een gelijkmaker. Thomas Robinet vestigde een record door de eerste buitenlandse speler in City-dienst te worden die meer dan tien goals voor de club scoorde. Zijn eerste poging raakte de paal, maar een minuut later scoorde hij met succes een gelijkmaker met een kopbal, geassisteerd door Hamdi Akujobi.

Na de gelijkmaker hield Almere City FC de Eagle lange tijd op de grond, wat leidde tot boegeroep van de thuissupporters. Schoten van Peer Koopmeiners en een andere kopbal van Robinet misten op een haar na, en de beste kans was voor Adi Nalić, die er niet in slaagde om van dichtbij te scoren.

De tweede helft veranderde niets aan het spelverloop. Almere City FC bleef Go Ahead Eagles domineren in Deventer. Het thuisteam kwam nauwelijks over de middenlijn en schoten van Stije Resink en Yoann Cathline waren uiterst gevaarlijk.

Vijftien minuten voor het einde werd scheidsrechter Bas Nijhuis naar het scherm geroepen voor een vermoede overtreding van Almere City FC. Hij was van mening dat het incident in het strafschopgebied van Almere City FC geen penalty verdiende. Ondanks dit leken de Go Ahead Eagles kracht te winnen in de laatste vijftien minuten van de wedstrijd. Ze konden echter niet meer dan op de paal schieten. Met dit laatste gelijkspel lijkt het erop dat het voortbestaan van Almere City FC verzekerd is. Zoals een berucht historisch gezegde luidt: The Eagles has landed.

Volgende zaterdag speelt Almere City FC tegen Sparta Rotterdam om 21.00 uur.