Fan van Almere City
Nieuws

Almere City kan het Feyenoord niet moeilijk maken

Feyenoord - Almere

In Stadion De Kuip de wedstrijd tussen landskampioen Feyenoord en promovendus Almere City FC. Iedereen was benieuwd wat de ploeg van Alex Pastoor kan brengen tegen de ploeg van Arne Slot. Alle goede bedoelingen ten spijt van Almere City maar binnen vijf minuten stond het al 1-0. Op aangeven van Quinten Timber, die prima speelde, scoorde Santiago Giménez geheel vrijstaand voor Nordin Bakker de goal. Gelijk daarna moesten beide ploegen naar binnen. Het donderde en bliksemde boven De Kuip, waardoor arbiter Bas Nijhuis alle 22 spelers naar binnen stuurde. Het duel lag langer dan dertig minuten stil en het protocol schrijft voor dat een wedstrijd dan definitief gestaakt moet worden. Trainers Arne Slot en Alex Pastoor wilden koste wat kost doorspelen, waarna Bas Nijhuis daar in meeging, prima beslissing van de scheidsrechter.

Feyenoord leek geen last te hebben gehad van de lange onderbreking maar de eerste grote kans na de stilte is voor Thomas Robinet, maar hij lepelt de bal oog in oog met Timon Wellenreuther voorlangs.  Er waren nog geen tien minuten gespeeld toen Igor Paixão op aangeven van Calvin Stengs voor de 2-0 tekende. Weer negen minuten later was de wedstrijd beslist. Uitgerekend Gernot Trauner bediende Lutsharel Geertruida met een steekpass. De verdediger schoof de bal keurig langs Bakker.

Met een 3-0 stand gingen beide ploegen voor de tweede keer naar de kleedkamer. Feyenoord kwam wederom als sterkste ploeg het veld weer op. Vijf minuten in de tweede helft kon Mats Wieffer prachtig raak volleren uit een corner. Via de penaltystip tekende Santiago Giménez voor het volgende doelpunt. De 5-0 tussenstand gaf Slot de mogelijkheid om een debutant in te brengen. Gjivai Zechiël, die in de voorbereiding een goede indruk achterliet, was de vervanger van Quilindschy Hartman.
Feyenoord-doelman Timon Wellenreuther moest nog wel vissen. De negentienjarige Jochem Ritmeester van de Kamp zorgde in de laatste minuut van de officiële speeltijd voor de eretreffer van Almere. Het laatste woord was aan Timber, die een rebound binnentikte. Direct daarna floot Nijhuis voor het laatst. Na een 0-0 tegen Fortuna Sittard en een 2-2 tegen Sparta Rotterdam heeft Feyenoord na speelronde drie de eerste zege binnen. Volgende week gaan de Rotterdammers op bezoek bij FC Utrecht, die na drie wedstrijden op nul punten staan. Utrecht wacht tevens nog op zijn eerste competitiegoal.

Feyenoord: Timon Wellenreuther, Lutsharel Geertruida, Gernot Trauner (Thomas Beelen), Dávid Hancko, Quilindschy Hartman (Gjivai Zechiel), Mats Wieffer (Ramiz Zerrouki), Quinten Timber, Yankuba Minteh (Leo Sauer), Calvin Stengs, Igor Paixão (Ayase Ueda), Santiago Giménez
Almere City FC: Nordin Bakker, Hamdi Akujobi, Damian van Bruggen, Theo Barbet (Christopher Mamengi), Sherel Floranus, Álvaro Peña (Jochem Ritmeester van der Kamp), Peer Koopmeiners, Rajiv van la Parra (Kornelius Hansen), Lance Duijvenstijn, Anthony Lombombe (Stije Resink), Thomas Robinet (Yoann Cathline)
Scheidsrechter: Bas Nijhuis