Fan van Almere City
Nieuws

Almere City moet aan de bak

Vrijdag is het alweer tijd voor de finale van de eerste play-off ronde. Almere City FC moet de return in eigen huis met minimaal twee goals winnen om door te gaan naar de volgende ronde. Het is de enige manier om de nederlaag van afgelopen maandag tegen FC Eindhoven om te keren. Een 1-0 achterstand moet de ploeg van Alex Pastoor goed maken.

Maandagavond werd de heenwedstrijd in het Jan Louwers Stadion met 1-0 verloren. Het duel werd vooral getekend door blessures. Zo viel City aanvoerder Damian van Bruggen na amper een half uur spelen geblesseerd uit na een ogenschijnlijk onschuldig moment. En na een ongelukkige botsing met City-aanvaller Rajiv van La Parra moest FC Eindhoven-keeper Nigel Bertrams het veld verlaten met een kaakbreuk.

Zijn vervanger Jort Bergmans moest direct aan de bak en maakte tien minuten later de belangrijkste redding in zijn carrière tot nu toe. Als Pascu van dichtbij een voorzet van Jochem Ritmeester van de Kamp binnen glijdt weet hij de bal met een reflex te keren. Almere heeft de wedstrijd in handen tot FC Eindhoven een kwartier voor tijd vanuit het niets op voorsprong via Dyon Dorenbosch.

Om de halve finale te bereiken moet Almere City dus vol aan de bak. Minimaal twee doelpunten moeten er in het Yanmar Stadion gescoord worden voor een vrije doorgang naar Venlo of Tilburg. De geschiedenis leert dat het mogelijk is. In de laatste twaalf wedstrijden tussen de beide ploegen, wist Almere City FC in zeven duels twee of meer keer te scoren. De laatste keer dat Almere City FC in de eigen haven met twee doelpunten verschil won van FC Eindhoven was op 3 december 2021. Net vóór en net ná rust waren de Almeerders in dat duel trefzeker. Het was Lance Duijvestijn die de scoren twee minuten voor rust opende, terwijl Jonas Arweiler er eentje twee minuten na rust inpeerde voor een 2-0 eindstand.