Fan van Almere City
Nieuws

Almere City na strafschoppen naar finale play-offs. + samenvatting

De return in de halve finale van de play-offs in het Yanmar Stadion tussen Almere City en VVV-Venlo werd een lange zit voor het publiek. De wedstrijd in Venlo eindigde in een 1-1 gelijkspel en ook de wedstrijd in Almere eindigde in 1-1. Er moest dus verlenging aan te pas komen en ook daarin werd niet gescoord en dat betekende strafschoppen. Je mag zeggen dat die desastreus verliepen voor VV Venlo want er werden maar liefst vier strafschoppen gemist door de mannen uit Venlo en bij Almere City misten er twee.

De Venlonaren begonnen in Almere met dezelfde elf namen die dinsdag aan de aftrap verschenen in Covebo Stadion – De Koel –, in tegenstelling tot de thuisploeg, die een wijziging doorvoerde.

Almere City was het eerste half uur de betere ploeg en kreeg al een aantal mogelijkheden. Doelpunten vielen er tot dusver nog niet. VVV Venlo kwam er nog maar amper gevaarlijk uit. Dat veranderde in de tweede helft. Rick Kruijs greep in en besloot Daan Huisman te vervangen door Soulyman Allouch. Nog geen vijf minuten later scoorde Almere City de openingstreffer. Simon Janssen probeerde een voorzet vanaf de linkerkant weg te werken en legde de bal daarmee klaar voor Lance Duijvestijn, die Almere vervolgens met een lage schuiver op voorsprong schoot, 0-1. Een minuut of dertien later staat het weer gelijk. Invaller Souleyman Allouch kwam vanaf de linkerkant naar binnen en werkte de bal vervolgens op weergaloze wijze precies in de verre kruising, 1-1. Doordat er bij de vreugde na die gelijkmaker een beker bier op het veld belandde vanuit het VV Venlo vak werd de wedstrijd tijdelijk stilgelegd en na vijftien minuten kon er verder gespeeld worden. Na de staking kwam het wat meer los en werd het een meer open wedstrijd. Almere werd een aantal keer gevaarlijk, maar ook VVV kwam er regelmatig dreigend uit, al leverde dat nog geen grote kansen op. Voor Almere was Ilias Alhaft het dichtst bij een treffer. De invaller schoot van afstand rakelings naast het doel van Ennio van der Gouw. Zo bleef het met nog slechts tien minuten reguliere speeltijd op de klok nog altijd gelijk en onverminderd spannend. In de 87ste minuut moest Ennio van der Gouw opnieuw een doelpunt voorkomen, ook dit keer weer met een uiterst knappe en belangrijke redding. Daar bleef het dan bij en zo moest er na de 1-1 verlengd worden. In de eerste verlenging was de thuisploeg het meeste dreigend en loerde VVV Venlo op een omschakelmoment, en die kwam er. Nick Venema ging er met zijn snelheid vandoor en speelde zich handig vrij en lijkt de bal voor het inschieten te hebben maar zijn inzet werd gestopt door Nordin Bakker en de bal kwam voor de voeten van Özcab Yaşar en die kon vrij uithalen maar vond de voet van Hamdi Akujobi en hij kon nog eens schieten maar weer was het Hamdi Akujobi die de bal van de lijn haalt. Wat een mega kans was dit. Doordat beid eploegen niet tot scoren kwamen in de verlenging werd het dus strafschoppen schieten.

Almere City mocht deze serie beginnen en Rajiv van la Parra zag zijn strafschop gestopt door Ennio van der Gouw. Nick Venema mocht aanleggen en zag zijn inzet gestopt door Nordin Bakker. Ilias Alhaft was de volgende nemer en zijn inzet werd ook gestopt door Ennio van der Gouw. De man die zo fraai scoorde in de wedstrijd Souleyman Allouch was de volgende maar hij schoot over.

Lance Duijvenstijn was de eerste die raak schoot en Brian Koglin kon gelijk maken maar weer was het Nordin Bakker die redding bracht. Álvaro Peña schoot de volgende keurig in de bovenhoek en toen moest Kees de Boer scoren anders was het gebeurt. Weer was Nordin Bakker de man die een heldendaad verrichte voor Almere want hij pakte zijn derde strafschop en zo eindigde deze wedstrijd met winst voor Almere City en mogen zijn aantreden tegen FC Emmen voor een plaats in de eredivisie.

Almere City: Nordin Bakker, Hamdi Akujobi, Joey Jacobs, Damian van Bruggen, Theo Barbet (Thomas Poll), Álvaro Peña, Jorrit Smeets (Stije Resink), Pascu (Ilias Alhaft), Lance Duijvenstijn, Anthony Limbombe (Rajiv van la Parra), Jeredy Hilterman (Jochem Ritmeester van der Kamp

VVV-Venlo: Ennio van der Gouw; Tristan Dekker (Robin Lathouwers), Rick Ketting, Brian Koglin, Simon Janssen; Mitchell van Rooijen, Kees de Boer, Robert Klaasen (Carl Johansson (Kristófer Kristinsson)), Daan Huisman (Soulyman Allouch); Sven Braken (Özcan Yaşar), Nick Venema.

Scheidsrechter: Edwin van de Graaf

Gele kaart(en) Almere City: Alex Pastoor, Lance Duijvenstijn, Hamdi Akujobi, Theo Barbet, Damian van Bruggen

Gele kaart(en) VVV Venlo: Soulyman Allouch, Carl Johansson, Rick Ketting