Fan van Almere City
Nieuws

Almere City neemt punt mee uit Almelo

Heracles - Almere

Vanavond een mooie affiche in het Erve Asiro Stadion in Almelo waar de nummers twee en drie van de KKD elkaar treffen, Heracles Almelo treft dus Almere City. Het gat tussen beide ploegen op de ranglijst is 14 punten in Almeloos voordeel, met de kanttekening dat de gasten uit Almere nog een wedstrijd te goed hebben. Maandag halen ze die wedstrijd in en winnen ze die dan zijn ze ook periodekampioen.

Het eerste moment van opwinding zien we in minuut twaalf als Anthony Limbombe een vrije trap net naast de goal van Michael Brouwer schiet. Een minuut of twee later is het Sava Arangel Čestić die kan koppen na een corner maar Nordin Bakker kan de bal stoppen.

In de 21ste minuut de grootste kans als Nikolai Laursen de bal voorgeeft en Nordin Bakker de bal kan pakken maar hij laat de bal los en dan komt Ismail Azzaoui ingelopen en die kan de bal binnen schieten maar op miraculeuze wijze gaat de bal via Nordin Bakker over de goal.

In minuut 32 krijgt Almere City een corner cadeau als Sava Arangel Čestić de bal helemaal verkeerd terugspeelt op Michael Brouwer die de bal niet voor de achterlijn kan binnenhouden en vanuit die corner van Anthony Limbombe kopt dan Alvaro Peña de 0-1 binnen.

Een minuut of drie voor rust krijgt Almere nog een goede kans als Kornelius Hansen na een snelle uitbraak de bal snel voorgeeft maar dan is Michael Brouwer net attent genoeg anders had Pascu de bal binnen kunnen schieten.

Er komen dan vier minuten extra tijd bij, mede door een lange blessurebehandeling van Jochem Ritmeester van de Kamp die daarna ook het veld moet verlaten en in de 8e minuut van de extra extra tijd is het Nikolai Laursen die de 1-1 binnen kan prikken na een soort van scrimmage voor het doel.

Heracles begint goed aan de tweede helft als Ruben Roosken op links zijn tegenstander de hielen laat zien en de bal terugtrekt op Anas Ouahim maar die lijkt wel te schrikken van de bal en reageert te laat. Weg kans.

In de 59ste minuut is het de buitenkant van de paal die een treffer in de wegstaat als Stije Resink een voorzet geeft en de bal via een Almeloos been de paal raakt.

De tweede helft verloopt zeer rommelig en beide ploegen weten zich geen echte kansen bij elkaar te spelen. Geschoord wordt er niet meer en blijft de 1-1 op het scorebord staan. Doordat koploper PEC Zwolle wel won is het gat tussen Heracles en PEC Zwolle nu weer vijf punten in Zwolsch voordeel.

Opstelling Heracles Almelo: Michael Brouwer, Marco Rente, Sava Arangel Čestić (Sven Sonnenberg), Justin Hoogma, Ruben Roosken, Lucas Schoofs, Anas Ouahim (Elias Sierra), Thomas Bruns, Nikolai Laursen (Lasse Wehmeyer), Samuel Armenteros (Rigino Cecilia), Ismail Azzaoui (Mateo Leš)

Opstelling Almere City: Nordin Bakker, Hamdi Akujobi, Damian van Brugfen, Theo Barbet, Manel Royo, Alvaro Peña, Jochem Ritmeester van de Kamp (Jorrit Smeets), Pascu (Jeredy Hilterman), Stije Resink (Rajiv van la Parra), Anthony Limbombe, Kornelius Hansen( Milan Corryn)

Scheidsrechter: Erwin Blank

Gele kaart(en) Heracles; Thomas Bruns, John Lammers,Sava Arangel Čestić, Lucas Schoofs

Gele kaart(en) Almere City: Alvaro Peña, Alex Pastoor, Hamdi Akujobi, Manel Royo