Fan van Almere City
Nieuws

Almere City o21 blijft op kampioenskoers

Na twee verloren wedstrijd heeft Almere City o21 weer de drie punten gepakt. In Almere werd er met 3-1 gewonnen van NAC Breda. De eerste echte grote kans in de wedstrijd was direct raak want een afgeslagen hoekschop werd door Awale Mahamed binnengeschoten en die is niet van Almere City dus dat betekende de 0-1. De thuisploeg heeft verre weg het meeste balbezit maar kan moeilijk tot kansen komen.

Dat verandert als Jordy Rullens scoort. Jens Guiting geeft de bal strak voor en de linksback van dienst, die daar nog was na een eerdere hoekschop, loopt hem binnen. Niet veel later pegelt Tijmen Wildeboer de bal in de rechter onderhoek, en als Layee Kromah dan Jeffry Puriël vrij voor de keeper zet werkt de buitenspeler ook nog koeltjes de 3-1 binnen.

Dat gebeurt allemaal voor rust, in een uiteindelijk vermakelijke eerste helft. Het tweede bedrijf kan daar niet aan tippen, met slechts een handvol kansjes. De grootste is nog voor Olivier de Nijs, die rond de strafschopstip vrij kan uithalen op aangeven van Marcelencio Esajas maar naast mikt.

Gescoord wordt er na rust niet meer, waardoor de ploeg van Anoush Dastgir weer drie punten bij mag schrijven. Het slaat ook gelijk weer een gaatje naar onderen, want naaste belager De Graafschap – dat ook al een wedstrijd meer speelde – leed zelf puntverlies.

Het gaat naar beneden is nu vier punten, met nog een inhaalwedstrijd bij hekkensluiter FC Twente/Heracles voor de boeg. Die is op dinsdag 2 mei, waarna de O21 op zaterdag 6 mei weer een thuiswedstrijd speelt. FC Groningen komt die dag naar de polder.