Fan van Almere City
Nieuws

Almere City o21 wint als kampioen van ADO Den Haag o21

Het team van Anoush Dastgir is inmiddels kampioen geworden en afgelopen zaterdag wist de ploeg weer te winnen en nu van ADO Den Haag o21. Met 2-1 wisten de boys de wedstrijd naar zich toe te trekken door doelpunten van Jeffry Puriël en Olivier de Nijs.

Dat City O21 een week geleden een kampioenschap vierde, daar is in de wedstrijd tegen ADO weinig van te merken. Dat wil zeggen – geen gemakszucht en nog altijd de drive van een team dat de tegenstander wil verslinden. Het resulteert in een uitstekende eerste helft, waarin Jeffry Puriël al na zeven minuten de score opent.

De formatie van Anoush Dastgir vergeet zichzelf echter vaker te belonen, waardoor de marge halverwege minimaal is. ADO O21 ruikt dat er nog niks verloren is en komt veel sterker uit de kleedkamer. Meerdere grote kansen helpen de Hagenezen om zeep, waarna Olivier de Nijs aan de andere kant wél toeslaat en 2-0 maakt.

Spannend wordt het in de slotfase nog wel, als een kleine tien minuten voor tijd de 2-1 wordt geforceerd door Onur Demir namens de bezoekers. Too little, too late, want naar een resultaat voetballen de groen-gelen zich niet meer.

Komende zaterdag speelt Almere City FC O21 haar laatste wedstrijd van het reguliere seizoen, om 15:00 uur uit bij Feyenoord O21. Omdat najaarskampioen PEC Zwolle O21 nog altijd op een degradatieplaats staat, kan de landstitel dan al zeker worden. City kan daar zelf niks aan bijdragen – het is volledig afhankelijk van wat FC Twente/Heracles en PEC doen.

In punten staan de degradatiekemphanen gelijk, dinsdag spelen ze tegen elkaar. Zaterdag spelen de twee, net als City O21, hun laatste wedstrijd. Mocht PEC zich handhaven, dan is de wedstrijd in Rotterdam-Zuid die de Almeerders spelen echter ook niet onbelangrijk. Pakt City er een punt, dan speelt het de eventuele play-off om de landstitel – en het ticket voor de Tweede Divisie – in eigen huis.