Fan van Almere City
Nieuws

Almere City o21 wint weer.

Het lijkt dit voorjaar niet op te kunnen voor Almere City FC O21, deze zaterdag moest ook de zesde tegenstander eraan geloven: De Graafschap O21 werd met 3-1 huiswaarts gestuurd. Bij het eerste doelpunt was er een eerbetoon aan Jaden Pinas, die zwaar geblesseerd is geraakt.

De eerste grote kans is nog voor De Graafschap, doelman Stijn Keller moet in actie komen op een volley van een meter of twintig en doet dat met verve.

Na een kwart wedstrijd breekt Almere City FC O21 de ban, dankzij een Doetinchems cadeautje. De keeper, opgejaagd door Olivier de Nijs, schiet de bal weg maar doet dat zo in de voeten van Tijmen Wildeboer. De spits krult de bal zo in het lege doel.

Uiteraard is het doelpunt reden voor vreugde, maar er is ook een eerbetoon aan Jaden Pinas. De centrale verdediger raakte donderdag op de training zwaar geblesseerd. Wildeboer en Niciano Grootfaam toonden een shirtje met Pinas’ rugnummer 38 erop om het talent een hart onder de riem te steken.

In de tweede helft heeft City tien minuten nodig om de voorsprong te verdubbelen. Dat gebeurt als Jeffry Puriël de bal strak voorgeeft en Layee Kromah hem probleemloos binnen loopt. Als Tijmen Wildeboer tien minuten voor tijd na een volle sprint keurig afwerkt lijkt het beslist.

Toch wordt het nog even spannend, want De Graafschap maakt kort daarna de 3-1 en krijgt in de absolute slotfase nog enkele kansjes op meer. Zonder succes.

Almere City FC O21 wint zo voor de zesde keer in de voorjaarscompetitie – juist, dat zijn alle tot nu toe gespeelde wedstrijden. Het houdt z’n voorsprong van zes punten op nummer twee FC Groningen vast en ziet bovendien hoe PEC Zwolle O21 verder in de problemen raakt. Degradeert die beloftenploeg, dan is de winnaar van de voorjaarscompetitie automatisch landskampioen.

Zover is het allemaal nog lang niet en uiteraard zal City zelf eerst de punten moeten blijven pakken. Komende week speelt het echter eerst een bekerwedstrijd, uit bij NAC Breda O21, een week later is het vrij. Na uitwedstrijden bij FC Groningen en FC Twente/Heracles speelt het op 1 april eindelijk weer thuis, tegen PEC Zwolle O21.