Fan van Almere City
Nieuws

Almere City oefende in Duitsland

Almere City speelde een oefenwedstrijd op Sportpark Höhenberg tegen Viktoria Köln.

De sfeer op het Sportpark in Keulen komt van zo’n circa 100 meegereisde supporters die de ploeg 90 minuten lang naar voren schreeuwen. Wanneer de Dom in Nordrhein Westfalen echter twee uur slaat, ziet de groep fans hoe Almere City FC al snel de eerste tegentreffer in de voorbereiding om de oren krijgt. Niklas May komt vrij voor Nordin Bakker en wipt het balletje vrij eenvoudig langs de doelman. De nieuwbakken Eredivisionist kan in Duitsland lange tijd geen vuist maken en krijgt tien minuten later een tweede treffer om de oren. André Becker kan van dichtbij binnen schieten.

De worsteling van Almere City FC duurt hierna nog even voort. Na ruim een half uur draait Thomas Robinet weg bij zijn tegenstander voor het eerste kleine kansje van de wedstrijd. Het kansje wordt pardoes opgevolgd door de eerste twee corners van Almeerse zijde. Bij de tweede corner volgt meteen de volgende grote kans. Joey Jacobs ziet zijn geplaatste kopbal echter langs de paal scheren.

Pas in de tweede helft lijkt de geest uit de fles. En zoals zo vaak vorig seizoen draait City de boel helemaal om. De eerste grote kans is al na één minuut genoteerd. Peer Koopmeiners krijgt dan de voet nog niet achter de bal. Dertig seconden later lukt het Fransman Thomas Robinet wel. Een hard afstandsschot van Hamdi Akujobi kan niet gecontroleerd worden door de Duitse keeper en de Franse aanvaller is er als de kippen bij om zijn eerste doelpunt voor Almere City FC te maken. Robinet lijkt hierna op weg om ook zijn tweede van de dag te maken.  Hij ontfutselt Jeremias Lorch de bal en snelt alleen op de keeper af. Zijn geplaatste schot suist keihard langs de verkeerde kant van de paal.

Guus Beaumont is de verrassende naam achter de tweede treffer. De middenvelder van Jong Almere City FC houdt zich op bij de tweede paal, wanneer een scherpe vrije trap van Pascu voorbij alles en iedereen zeilt. Beaumont laat zich door het projectiel niet in de luren leggen en knalt deze het dak van het doel in voor de gelijkmaker.

In het laatste kwartier dringt Almere City FC nog wel aan, maar zijn het vooral de supporters van Almere City FC die voor het vermaak zorgen met Eredivisiewaardige support.

Volgende week speelt Almere City FC twee oefenwedstrijden. Op dinsdag is er een besloten oefenwedstrijd in het zuiden des lands, op vrijdag reist de selectie af naar de kust in België. Daar is KV Oostende op zaterdag 5 augustus de tegenstander.