Fan van Almere City
Nieuws

Almere City op pole position in derde periode na winst in Dordrecht

Dordrecht - Almere

Door de term ‘zakelijke overwinning’ een nieuwe betekenis te geven heeft Almere City FC zich naar pole position gemanoeuvreerd in de derde periode. In Dordrecht verslaat het vrijdagavond de lokale FC met 0-1.

Binnen tien minuten sticht City het eerste gevaar tegen de ploeg van oud-trainer Michele Santoni. Pascu is het die aanlegt en zijn schot via een Dordts been naast ziet gaan. Uit de corner die volgt is Stije Resink ook dichtbij, maar hij raakt de bal niet vol.

Na een kwart wedstrijd wordt de ban wél gebroken. Hamdi Akujobi, vorige week uitblinkend in het duel bij Roda JC, wordt diepgestuurd door Lance Duijvestijn. Zijn poging strandt nog op de keeper, maar Anthony Limbombe is er rap bij om de rebound binnen te punteren. Het is voor de buitenspeler zijn tweede trefzekere wedstrijd op rij.

Voor rust zijn de Almeerders nog tweemaal dicht bij een scoreverdubbeling, maar keeper Liam Bossin van de Dordtenaren voorkomt dat al grabbelend. Pogingen zijn er van Pascu en Stije Resink.

Almere City consolideert na de onderbreking de minimale voorsprong, die eigenlijk geen moment in gevaar komt aan de Krommedijk. Een paar afstandsschoten – dat is de totale workload voor Nordin Bakker, die die ballen prima verwerkt.

Het dichtst bij een doelpunt is de thuisploeg als halverwege de tweede helft één van de aanvallers naar de grond gaat in de zestien. Dat had zeker wat weg van vasthouden en een strafschop, maar City wordt gered door de assistent-scheidsrechter en diens vlagsignaal voor buitenspel.

De driepunter wordt zo over de streep getrokken en Almere City FC gaat het eerste Formule 1-weekend van 2023 op pole position. In de derde periode welteverstaan, waar het ADO Den Haag op twee punten achterstand zet. De Hagenezen komen maandag in actie tegen nummer twee Heracles Almelo.

Wat er daar ook gebeurt, City gaat de komende thuiswedstrijd tegen Jong FC Utrecht sowieso in met een kans op het periodekampioenschap. Om erbij te zijn surf je naar tickets.almerecity.nl en koop je je kaartje sneller dan Max Verstappen een rondje in Bahrein aflegt.