Fan van Almere City
Nieuws

Almere City pakt de periodetitel tegen Jong FC Utrecht

Almere - Utrecht

Kunnen ze in Almere vanavond een feestje bouwen of niet? Almere City ontvangt in het eigen Yanmar Stadion en bij winst levert het de ploeg de periodetitel op en kan men een feestje bouwen. Tegenstander is Jong FC Utrecht, de nummer laatst van de KKD.

Binnen vijf minuten krijgt de thuisploeg de eerste kans als Lance Duijvensteijn de bal net voorlangs oprikt na een goede aanval over links via Anthony Limbombe. In de 11e minuut is het andersom als Lance Duijvenstijn de bal na een snelle aanval doorspeelt op Anthony Lombombe en die haalt uit en via de lat springt de bal terug het veld in.

Twee minuten later moet ook Nordin Bakker aan het werk maar hij kan een schot gemakkelijk pareren.

Echt grote kansen kan de thuisploeg dan niet meer creëren, een schot van Jeredy Hilterman na een voorzet van Lance Duijvenstijn gaat via een Utrechts been naast. Opvallend is het wel dat de Almere aanvallers regelmatig buitenspel staan.

In de 39ste minuut moet Nordin Bakker echt in actie komen op een prima schot van Ivar Jenner die ineens onverwachts uithaalt net binnen de 16 meter.

Drie minuten extra tijd brachten ook geen doelpunten op het scorebord dus heeft Almere City nog 45+ minuten om de winst te pakken.

Almere City begint goed aan de tweede helft en probeert FC Utrecht direct bij de strot te pakken en via Lance Duijvenstijn en Manel Royo is men gevaarlijk.

Eliano Reijdners zet dan Nordin Bakker ook weer aan het werk met een goed schot in de korte hoek maar de goalie kan de inzet stoppen en even later moet de keeper weer redding brengen op een inzet van Lynden Edhart. In de 57ste minuut komt Almere goed weg als Mees Rijks op een meter of 12 de bal niet goed raakt anders had het heel gevaarlijk kunnen worden, nu pakt Nordin Bakker de bal eenvoudig.

Het blijft heel moeilijk voor de thuisploeg om tot grote kansen te komen en een afstandschot van Pascu is een gevaarlijk moment omdat de goalie van Utrecht grabbelt bij de bal en een drietal minuten later is het dezelfde Pascu die een kopkans krijgt na een pass van Manel Royo maar de kopbal gaat naast.

In de 88ste minuut is het raak als via een corner (de 11e of zo) de bal vlak voor de doellijn blijft hangen en dan is het Damian van Bruggen die de bal binnenkopt, 1-0. Feest in het stadion. Na vier minuten extra tijd is het dan goed feest want het blijft bij de 1-0 en is de derde periodetitel voor Almere City.

 

Opstelling Almere City: Nordin Bakker, Hamdi Akujobi, Damian van Bruggen, Theo Barbet, Manel Royo, Álvaro Peña, Jorrit Smeets (Stije Resink), Pascu (Ilias Alhaft), Lance Duijvensteijn (Milan Corryn), Anthony Lombombe (Rajiv van la Parra), Jeredy Hilterman (Cornelius Hansen)

Opstelling Jong FC Utrecht: Thijmen Nijhuis, Achraf Boumenjal (Joshua Rawlins), Wessel Kooy, Gibson Yah, Yannick Leliendal, Rocco Robert Shein (Yuya Ikeshita), Ivar Jenner (Olivier van Eldik), Eliano Reijnders, Derensili Sanches Fernandes, Mees Rijks (Jesse van de Haar), Lynden Edhart (Tobias Augustinus Jensen)

Scheidsrechter: Rob Dieperink

Gele kaart(en) Almere City: Anthony Limbombe

Gele kaart(en) Jong FC Utrecht: Rocco Robert Shein