Fan van Almere City
Nieuws

Almere City puntloos terug uit Sittard

fortunaalmere

Vanavond is er weer geschiedenis geschreven want Almere City speelde hun allereerste uitwedstrijd in de eredivisie. De reis ging naar Limburg waar Fortuna Sittard de tegenstander was. Punten leverde het helaas niet op want de ploeg van Alex Pastoor ging met een 2-1 nederlaag terug naar Almere.

Binnen acht minuten stond Almere City al op achterstand als een verre ingooi van Ivo Pinto wordt door Paul Gladon doorgekopt en dan is het ongelukkig Hamdi Akujobi die de bal in eigen doel schiet. Fortuna is dan de betere ploeg en het is aan doelman Nordin Bakker te danken dat de verdubbeling van de stand niet op het bord komt want een kopbal van Théo Barbet lijkt over de doelman in eigen doel te vallen maar met een uiterste krachtsinspanning red de doelman de situatie. Een aantal minuten later is het dan wel raak als uit een corner Loreintz Rosier de bal binnen kopt, 2-0.

Daarna gooit Almere City alle schroom van zich af en gaat goed voetballen en kansen creëren. In de 33e minuut wordt dat beloond met een doelpunt van Thomas Robinet en de aansluitingstreffer staat op het bord.  Op slag van rust lijkt een laag schot van Anthony Limbombe de potentiële gelijkmaker te zijn, maar Fortuna Sittard-keeper Ivor Pandur keert. Zo gaan beide ploegen met de 2-1 naar de kleedkamer.

Na rust gebeurt er heel weinig maar Almere City neemt dan langzaam aan het initiatief. Een schot van Rajiv van la Parra kan de Fortuna goalie makkelijk pakken maar de halve omhaal van Lance Duijvestijn nog geen minuut daarna is van een ander niveau. Pandur moet zijn beste zweefduik uit de kast halen om de halve omhaal uit het doel te tikken. De thuisploeg komt er dan niet meer aan te pas. Hamdi Akujobi zijn puntertje gaat net naast en een schitterende volley van Anthony Limbombe brengt Fortuna doelman Ivor Pandur aan het zweten maar hij houdt het doel schoon.

In de zes minuten tellende extra tijd is het Akujobi die de gelijkmaker op het hoofd heeft. De verdediger kopt goed naar de grond, maar ziet tot zijn eigen verbijstering de bal over de kruising stuiteren. Daar blijft het dan bij en verliest Almere City.

Fortuna Sittard: Ivor Pandur, Ivo Pinto, Rodrigo Guth, Dimitrios Siovas, Rémy Vita (Mitchell Dijks), Deroy Duarte, Rosier Loreintz (Arianit Ferati), Tijjani Noslin, Alen Halilović (Oğuzhan Özyakup), Iñigo Cordoba (Milan Robberechts), Paul Gladon (Kaj Sierhuis)

Almere City FC: Nordin Bakker, Hamdi Akujobi, Joey Jacobs (Christopher Mamengi), Theo Barbet, Sherel Floranus, Álvaro Peña, Peer Koopmeiners (Manel Rojo), Rajiv van la Parra, Lance Duijvestijn, Anthony Limbombe (Stije Resink), Thomas Robinet

Scheidsrechter: Jannick van der Laan,

Gele kaart(en) Fortuna Sittard: Rosier Loreintz, Milan Robberechts), Kaj Sierhuis

Gele kaart(en) Almere City FC: Sherel Floranus, Peer Koopmeiners