Fan van Almere City
Nieuws

Almere City speelt gelijk in Oostende

Almere City ging voor de laatste wedstrijd in de voorbereiding op het nu al historisch seizoen 2023/2024 naar de Belgische kust voor een oefenwedstrijd tegen KV Oostende.

Hier aan de Belgische kust, is het mistroostig. Het stadion is gekleurd in de rastakleuren geel, rood en groen, maar het weer is niet om over naar huis te schrijven. Wie hier een vakantie heeft geboekt, heeft vanmorgen ongetwijfeld met de sleutels van de caravan in de hand gestaan om rechtsomkeer naar huis te gaan.

De wedstrijd begint met Alarmfase 2, wanneer de Belgische middenvelder Cederick van Daele binnen 30 seconden samen met Hamdi Akujobi tegen de overdekking van de vierde official aan stormt. Beide spelers worden enkele minuten getest op lichamelijk letsel, Van Daele keert na vier minuten terug, Akujobi volgt ruim een minuut daarna. Ook Jochem Ritmeester van de Kamp moet het aan de kust van West-Vlaanderen ontgelden, wanneer hij een moordende tackle tegen krijgt. Ritmeester van de Kamp houdt er voor even een nare strompel aan over.

Op het kleddernatte speelveld is het Almere City FC dat soms tot zeer fraaie combinaties komt. Echte grote kansen worden er bij de kustboys in de eerste helft niet genoteerd. Tot ruim een kwartier voor rust de Belgen raak schieten. De verdediging van Almere gaat in de fout en daardoor weet de Belgische ploeg in twee pogingen een goede voorzet neer te leggen bij Andrew Jung. Die krijgt een zee van ruimte en scoort de 1-0.

Op slag van rust lijkt de avond zelfs zwaar en moedeloos te worden voor de bezoekers. Het wordt 2-0 wanneer een splijtende pass de verdediging op het verkeerde been zet. De uitgekomen Nordin Bakker komt te laat, waardoor Cederick Van Daele KV Oostende een comfortabele voorsprong geeft bij de thee.

Zoals al vaker het afgelopen seizoen tapt Almere City FC in de tweede helft uit een ander vaatje. Een kwartier na rust resulteert dat in een strafschop, omdat Lance Duijvestijn op doortocht naar de achterlijn omver wordt gelopen. Anthony Limbombe brengt Almere City FC met een geplaatst schot de aansluitingstreffer.

De aansluiter betekent niet per sé dat KV Oostende in zak en as zit. Sterker nog, het kruipt weer uit de schulp. Binnen vijf minuten na de strafrechtelijke executie van Limbombe peert de Belgische invaller Alessandro Albanese tot twee keer toe op Bakker. Die houdt stand. Eén keer met een balletje klemvast, de andere keer met zijn vuisten. De derde keer heeft Bakker de hulp van de lat en de rug van Thomas Poll nodig. De bal caramboleert daardoor tot corner.

Toch vecht Almere City FC zich opnieuw terug in de wedstrijd via Anthony Limbombe. De aanvaller glipt behendig langs zijn bewaker en schiet voor de tweede keer deze avond raak.

In de eindfase lijkt er toch nog een winnaar te komen. Een derde doelpunt van KV Oostende zeven minuten voor tijd wordt afgekeurd door buitenspel. Een minuut later is ook een doelpunt van Almere City FC eenzelfde lot beschoren. De zoute zee slaakt een diepe zilte zucht.