Fan van Almere City
Nieuws

Almere City strijdend ten onder

Feyenoord bracht Almere City FC zondag een 0-2 nederlaag toe. Ondanks het feit dat ze het grootste deel van de wedstrijd gelijke tred hielden met de regerende landskampioen, bleek een briljante slag twintig minuten voor tijd te veel voor Almere. Hoewel het waarschijnlijk leek dat er een gelijkmaker zou worden gescoord in de toegevoegde tijd, verzekerde Feyenoord de beslissende voorsprong in de laatste minuten.

Arne Slot, de hoofdtrainer van Feyenoord, is van streek en besluit een dag thuis te blijven. Nauwelijks hersteld van de reis van het team naar Rome voor de Europa League, voelt de coach zich niet lekker. Die reis naar de hoofdstad van Italië putte het team sowieso uit. Een volle 90 minuten. Extra tijd. Strafschoppen. Onvoldoende tijd om ervoor te zorgen dat de supportersbussen op tijd in Almere aankwamen.

Daarom misten de Feyenoord-supporters het eerste doelpunt. Toch kwamen ze net op tijd in hun vak om scheidsrechter Erwin de Graaf na raadpleging van de VAR het doelpunt te zien afkeuren. Een buitenspelsituatie op het middenveld hield de droom van Nordin Bakker om een tiende clean sheet levend.

Elders op het veld, richting vak D, toonde Almere City FC zijn aanvallende kracht. Ze zetten Feyenoord onder druk, en aanvallers Yoann Cathline en Álvaro Peña hadden gevaarlijke schotkansen die twee keer de clean sheet van de regerend landskampioen bedreigden.

Het gezegde "Stap voor stap, bereikt men Rome" kon niet toepasselijker zijn voor Almere City FC. In de tweede helft werd geen enkele uitgave gespaard in hun poging Feyenoord te temperen. Ze gingen de wedstrijd moedig aan en slaagden er zelfs in om een paar gevaarlijke schoten af te leveren op de Feyenoord-verdediging, waarvan er een een krachtig schot was van invaller Jason van Duiven.

Toch mislukten hun inspanningen om dat extra bonuspunt te verdienen. Twintig minuten voor tijd zette een plotselinge schot de Rotterdammers op voorsprong. Ondanks het aandringen in blessuretijd, waarbij het leek alsof Almere City FC gelijk zou maken, was de eindstand uiteindelijk 0-2.

Zeker, de punten die nodig zijn om hun overleving in de competitie te garanderen, moeten nu in maart komen. Het is een kwestie van dag na dag, week na week, maand na maand punten verzamelen. Maar in Almere blijft iedereen optimistisch. Immers, zoals het gezegde luidt, "Rome is ook niet in één dag gebouwd". Ook al zou een punt tegen de landskampioen Feyenoord leuk zijn geweest, ze hadden er niet op gerekend.