Fan van Almere City
Nieuws

Almere City veegt Vitesse van het veld met majestueuze 5-0 overwinning

Het was een avond om niet gauw te vergeten in het Yanmar stadion. Als een ware voetbalfenomeen liet Almere City Vitesse vrijdagavond alle hoeken van het veld zien. In een majestueuze 5-0 overwinning, behaalde de thuisploeg een ongekende overwinning op hun tegenstanders uit Arnhem. Deze overwinning is er eentje die nog lange tijd zal nagalmen in de muren van het Almeerse stadion.

De bezoekers startten vol optimisme aan de uitwedstrijd, maar halverwege de eerste helft nam Almere reeds de leiding. Yoann Cathline bewoog zich van links naar het midden en schoot de bal voorbij Eloy Room, die niet helemaal correct reageerde. In de eerste helft kon Vitesse weinig tegenwerken en zag vlak voor de rust hun achterstand zelfs verdubbelen. Yann Kitala was de doelpuntmaker.

Almere bleef ook na de pauze dominant. Ondanks dat Sturing meerdere wissels doorvoerde, konden de verse spelers het spelverloop niet veranderen. In de laatste tien minuten deelde Almere nog drie klappen uit aan Vitesse. Joey Jacobs maakte er 3-0 van, waarna de middenvelder Álvaro Peña de vernedering naar 4-0 tilde in de 87ste minuut. De situatie verslechterde voor Sturing en zijn team in de slotfase, toen Thomas Robinet er vanaf de strafschopstip 5-0 van maakte.

Het publiek in het Stadion juichte en brulde bij elke goal, het heldere licht van het scorebord flitste met elke punt dat aan Almere werd toegekend. De vijf-0 overwinning op Vitesse was een statement, een demonstratie van de potentie en kracht van Almere City.