Fan van Almere City
Nieuws

Almere City verliest in Eindhoven en moet aan de bak

FC-Eindhoven-Almere-City-live-stream-online-kijken-tv-Keuken-Kampioen-Divisie-playoffs-Eredivisie-wedstrijd-maandag-22-mei-2023

Vanavond in het Jan Louwers Stadion in Eindhoven de eerste wedstrijd in de play-offs voor promotie en/of degradatie naar de eredivisie. FC Eindhoven ontmoet Almere City in een tweeluik. De winnaar van deze tweeluik ontmoet de winnaar van het duel tussen VVV Venlo en Willem II.

Nadat het vuurwerk uitgeknald was mocht de thuisploeg de wedstrijd in gang zetten. Het eerste schot op doel is ook van de thuisploeg als binnen een minuut Charles-Andreas Brym uithaalt maar Nordin Bakker kan de bal pakken en vier minuten later is het Naoufal Bannis die uithaalt maar weer kan Nordin Bakker de bal stoppen.

Na deze twee schoten neemt Almere City het heft in handen en controleert de wedstrijd. Pas in de 22ste minuut de eerste echte dreiging van Almere kant als op rechts Hamdi Akujobi tot de achterlijn kan doorstomen en de bal terug legt en dan komt Lance Duijvenstijn net tekort om af te werken. Direct daarna een volley van Stije Resink die net over gaat.

In de 42ste minuut dan eindelijk eens wat opwinding in deze tot dusverre heel saaie eerste helft als Brian de Keersmaecker van een meter of 25 de bal ineens volley op de slof neemt maar Nordin Bakker is attent. Er komt dan één minuut extra tijd bij maar ook daarin gebeurt niets dus snel vergeten deze helft.

Na een minuut of vijf moet de thuisploeg noodgedwongen hun doelman Nigel Bertrams wisselen doordat hij in botsing kwam met invaller Rajiv van la Parra en Jort Borgmans komt hem vervangen.

In de 65ste minuut is de doelman ontzettend belangrijk als een aanval van Almere City via Jochem Ritmeester van de Kamp voor het doel komt bij Pascu en die kan geheel vrijstaand inschieten maar de keeper red met een fantastische reactie. Dit was de grootste kans van de wedstrijd tot dan toe. Een aantal minuten later is het weer Almere City met een kans als Álvaro Peña de bal bij de tweede paal schept en daar is het Pascu die net niet kan afwerken, mede doordat de keeper zich er ook voorgooit.

Toch valt de goal aan de andere kant als een voorzet vanaf rechts van Collin Seedorf door Dyon Dorenbosch binnengekopt wordt. Tegen de verhouding in maar daar heeft niemand van Almere City wat aan. Almere City blijft maar drukken en drukken maar tot echt hele grote kansen komt de ploeg niet tegen het stug verdedigend FC Eindhoven. Er doorkomen lukt niet en daarom blijft het bij de 1-0 en moet Almere City vrijdagavond in het eigen Yanmar Stadion aan de bak.

FC Eindhoven: Nigel Bertrams (Jort Borgmans), Collin Seedorf, Mawouna Amevor, Jarno Janssen, Tibo Persyn, Sven van Doorn (Pjotr Kestens), Dyon Dorenbosch, Brian de Keersmaecker, Jasper Dahlhaus (Lamine Diaby-Fadiga), Charles-Andreas Brym (Rodrigo Rêgo), Naoufal Bannis ( Evan Rottier)

Almere City: Nordin Bakker, Hamdi Akujobi, Damian van Bruggen ( Joey Jacobs), Theo Barbet, Manel Royo, Stije Resink (Jochem Ritmeester van de Kamp), Jorrit Smeets, Álvaro Peña (Danny Post), Lance Duijvenstijn, Pascu (Ilias Alhaft), Anthony Limbombe (Rajiv van la Parra)

Scheidsrechter: Jannick van der Laan

Gele kaart(en) FC Eindhoven: Brian de Keersmaecker, Jasper Dahlhaus

Gele kaart(en) Almere City: Álvaro Peña