Fan van Almere City
Nieuws

Almere City wint eerste oefenwedstrijd.

In het eigen Yanmar stadion speelde Almere City vandaag hun eerste oefenwedstrijd van het nieuwe seizoen. Voor ca. 1200 toeschouwers werd het Duitse Blauw-Weiss Lohne met 3-0 verslagen en dat is een prima resultaat.

Vanaf het begin af aan nam de thuisploeg het initiatief en waren veelvuldig te vinden op de helft van de Duitsers en heeft de hulp nodig van de Duitsers om op voorsprong te komen. Een voorzet van Hamdi Akujobi wordt op fantastische wijze achter de keeper gekopt door Kai Westerhoff.

Rajiv van La Parra opent de tweede helft met een intikker die sterk doet denken aan zijn winnende doelpunt in de Play-Offs finale tegen FC Emmen. Gespiegeld weliswaar, want de voorzet komt laag en hard van de andere kant, maar het eindresultaat is hetzelfde. Strak tegen de touwen. De contractverlenger (Van La Parra tekende onlangs voor een seizoen bij) heeft zelfs kans een tweede doelpunt bij te schrijven deze avond, maar zijn geplaatste schot spat uiteen op de paal.

Volgende week belegt Almere City FC een trainingskamp in Garderen. Daar speelt de ploeg aan het einde van de week tegen SC Verl. De wedstrijd in Garderen is besloten voor publiek. De wedstrijd hierna kunnen Almere City FC supporters wel terecht. Op 29 juli speelt de ploeg om 15.00 uur tegen FC Viktoria Köln 1904, dat uitkomt in de 3. Liga van de Oosterburen. Voor de Duitsers is het de laatste oefenwedstrijd, voordat de competitie aanbreekt. De Duitse voetbalclub start binnenkort met de ticketverkoop. Ook Almeerse supporters zijn welkom.