Fan van Almere City
Nieuws

Almere City wint in Den Haag

Almere City FC heeft opnieuw een uitoverwinning geboekt. De ploeg komt in het Bingoal Stadion in Den Haag terug van een vroege 2-0 achterstand en wint met 2-3. Hiermee verstiert het een periodefeestje van PEC Zwolle en brengt het schade toe aan de play-off kansen van ADO Den Haag. Volgende week mag Almere City FC in een rechtstreekse confrontatie met de Zwollenaren proberen de promotie van PEC Zwolle opnieuw uit te stellen.

12.15-12.30 uur op zondagochtend. Normaal een tijd dat je een broodje pakt voor lunch en nog een bakkie pleur inschenkt. ADO Den Haag heeft op dit vroege tijdstip hele andere plannen. Het plant een Haags Kwartiertje in. De Almeerders zijn er overduidelijk nog niet met de koppies bij in de vroege middag, want na het kwartier staat het 2-0 achter. Doelpunten van Thomas Verheydt (die voor de gelegenheid een gevaarlijk Hannibal the Cannibal masker draagt) en Titouan Thomas maken voor Almere City FC een diepe kuil in het zand.

De eerste helft lijkt daarna lang te duren voor Almere City supporters. De ploeg uit Flevoland noteert afgezien van een open kans voor Lance Duijvestijn in de beginminuten in het eerste half uur geen enkele kans. Tien  minuten voor rust besluiten de mannen van Alex Pastoor de strandslippers uit te doen en te gaan voetballen. Het resulteert meteen in de 2-1. Duijvestijn steekt een knap balletje op Kornelius Hansen, die de bal beheerst onder Sonny Stevens schuift.

De wedstrijd kantelt hierna, maar de opponent bij de keel grijpen kan Almere City FC voor rust nog niet alhoewel Stije Resink nog een schietkans krijgt om de score in evenwicht te brengen.

Hansen laat in de tweede helft zien dat hij zich als een kind zo blij voelt bij Almere. De Noor is namelijk ook direct betrokken bij de gelijkmaker en het uiteindelijk winnende doelpunt. Hansen is kort na rust de aanjager van een terugtrekkende voorzet op Hamdi Akujobi. Akujobi volleert de bal op vrije wijze achter de Haagse sluitpost.

Twintig minuten voor tijd bedankt Hansen teamgenoot Duijvestijn voor zijn assist uit de eerste helft. Duijvestijn zoekt de Noor voor een kaats op aan de rand van het zestienmetergebied en wordt op z’n wenken bediend. Duijvestijn neemt aan en schiet de bal geplaatst in de verre hoek om Almere City FC op voorsprong te brengen. De ploeg heeft de wind in de zeilen.

De laatste tien minuten zijn hectisch. Gevaarlijk ook. Voor Almere City FC lijkt het alsof het emmertjes water naar de zee draagt, ze komen er niet meer uit. Toch blijft écht gevaar voor de ploeg van Alex Pastoor uit. Het Haagse Kwartier hebben de Hagenezen immers al aan het begin van de wedstrijd verbruikt. In de slotseconden krijgt ADO Den Haag nog een vrije trap vanuit een kansrijke positie. Die vlieger gaat voor ADO Den Haag echter niet op, waardoor Almere City FC met de drie punten van het veld stapt.

Almere City FC speelt vrijdagavond in het Yanmar Stadion tegen PEC Zwolle. De Almeerse formatie kan opnieuw zand in de motor van de Zwollenaren strooien en de promotie van dat team uitstellen. Daarvoor zijn de volle drie punten noodzakelijk. Kom jij ook naar dat potje kijken? Tickets zijn verkrijgbaar via e-mail of aan de balie bij het stadion.