Fan van Almere City
Nieuws

Almere City wint laatste oefenduel

Almere City heeft de laatste oefenwedstrijd voor het nieuwe seizoen 2023/2024 achter de rug. In een besloten duel werd met 3-2 gewonnen van de jonkies van PSV. Rajiv van La Parra, Bradly van Hoeven en Milan Corryn scoorden voor Almere City.

Niet de gehele selectie was dinsdagmiddag present voor de oefenwedstrijd. Slechts een deel van de spelersgroep maakte de wedstrijd mee, aangevuld met spelers van Jong Almere City FC.

De eerste levensgrote kans is voor Jong PSV. Van dichtbij redt Stijn Keller echter uitstekend door een been uit te steken en even later ligt de bal er aan de andere kant wél in. Rajiv van La Parra mag aanleggen vanaf elf meter en faalt niet. De strafschop werd toegekend na een overtreding op Layee Kromah.

Direct na rust breidt City de score in rap tempo verder uit. Eerst is het Bradly van Hoeven die afwerkt, met Van La Parra ditmaal als aangever. Niet veel later jaagt Milan Corryn de bal op knappe wijze tegen de touwen en staat het al 3-0.

Twintig minuten voor tijd is het Jong PSV dat een strafschop krijgt en eveneens niet faalt. Vlak voor tijd komt het zelfs nog verder terug in de wedstrijd als een vrije trap vanaf de zijkant binnen ploft. Verder dan 3-2 komen de Eindhovenaren echter niet meer.

Het duel markeert het einde van de oefencampagne in aanloop naar het Eredivisieseizoen dat Almere City FC te wachten staat. Zondagmiddag om 16:45 uur staat het debuut op het hoogste niveau tegen FC Twente op de rol, kaarten zijn helaas niet meer verkrijgbaar.