Fan van Almere City
Nieuws

Almere City wint ook tweede oefenduel

Afgelopen weekend speelde Almere City de tweede oefenwedstrijd in de voorbereiding op het nieuwe seizoen 2023/2024. Opnieuw wachtte een Duitse tegenstander want men speelde tegen het in de Duitse 3e Liga uitkomende Sportclub Verl.

Almere City FC domineert het overgrote deel van de wedstrijd, maar komt ook enkele malen goed weg op de bosrijke accommodatie van Veluwse Boys. Zo is de Duitse middenvelder Leon Burger na een klein kwartier dicht bij de openingstreffer wanneer zijn verrassende vrije trap op de kruising uiteen spat. Het Almeerse overwicht wordt na 22 minuten verzilverd met een volley van Lance Duijvestijn. Het overgrote deel van de treffer komt echter aan Danny Post toe, die de Duitse sluitpost zo opjaagt dat deze grof in de fout gaat en de bal ophoest. Duijvestijn is er als de kippen bij de treffer te claimen. In de eerste helft krijgt dezelfde Duijvestijn nog een kopkans. Ook Limbombe waagt zich aan een doelpoging. Vrij voor de keeper glijdt hij weg, waardoor de kans verloren gaat.

In de tweede helft is de wedstrijd meer open en duiken beide teams voor elkaar doel op. Twee hachelijke situaties in het Almeerse strafschopgebied blijven wonderwel zonder tegentreffer en aan de andere kant manifesteert Jeredy Hilterman zich met twee grote doelpoging. De eerste spat uiteen op de lat, de tweede wordt maar ternauwernood door Duitse vingertoppen uit de nok van het doel weggeslagen.

De eindstand blijft hierdoor 1-0. Zaterdag staat de oefenwedstrijd bij Viktoria Köln 1904 op het programma.