Fan van Almere City
Nieuws

Almere domineert, maar verliest met 4-1 tegen AZ in Alkmaar

Almere City FC leed een 4-1 verlies tegen AZ in Alkmaar, ondanks dat ze een groot deel van de wedstrijd in Alkmaar domineerden. City herstelde zich indrukwekkend van een 1-0 achterstand, maar moest uiteindelijk toegeven dat AZ het superieure team was.

Almere City FC verzette zich meesterlijk tegen AZ in Alkmaar, maar slaagde er niet in zichzelf te belonen. Het team herstelde moedig na een vroege 1-0 achterstand. Iedereen in Alkmaar die hoopte op een gemakkelijke overwinning na de vroege voorsprong, kwam bedrogen uit. Almere City FC nam moedig het territorium van Alkmaar over. Hun volharding betaalde zich uit tien minuten na de rust, met Loïc Mbe Soh die schijnbaar de redder was met een kopbal van dichtbij.

De gelijkmaker was verdiend. Al na ruim een kwartier zorgde Almere voor dezelfde chaos in AZ's zestien als in de eerste minuut. Helaas werd de afronding van een brutaal schot verprutst door Thomas Robinet. Zijn gerichte schot ging mis en Kornelius Hansen was te traag om de bal de benodigde laatste duw te geven.

AZ was geschrokken van de tegenaanval. Sterker nog, Almere City FC domineerde de thuisploeg gedurende de tweede helft. Binnen vijf minuten vuurden ze drie nauwkeurige schoten af op doelman Mathew Ryan, die de druk wist af te wenden met enkele indrukwekkende reddingen. Tot ergernis van schutters Peer Koopmeiners (twee keer) en Kornelius Hansen, evenals een schot van Jochem Ritmeester van Kamp.

De tweede helft werd voornamelijk gedomineerd door Almere City FC tot de stand 1-1 was. De gelijkmaker werd van het scorebord gehaald toen een lange bal werd onderschept voor Nordin Bakker. Het team was toen opgepompt en de score werd onflatteus verhoogd. Het team eindigde de wedstrijd onterecht met een 4-1 verlies, met Wolfe en Pavlidis die de score volmaakten.

Zondag 17 december om 12.15 speelt Almere thuis tegen de nummer 17 Vitesse.