Fan van Almere City
Nieuws

AZ wint van Almere City met 4-1

AZ heeft van Almere City gewonnen, als was het niet zonder slag of stoot. Bij Alkmaar kwamen de bezoekers na rust onverwacht op gelijke hoogte, maar kwamen toch op voorsprong dankzij invallers Dani de Wit en linksback David Møller Wolfe. VVangelis Pavlidis scoorde twee doelpunten en presteerde goed in de topscorerslijst.

Met deze overwinning overtrof Alkmaar Twente opnieuw op de ranglijst. Alkmaar staat twee punten achter op nummer twee Feyenoord.

Almere City, dat met 13 punten op de zestiende plaats staat in de Eredivisie, ontkwam niet aan de wedstrijd tegen Alkmaar. De voetballers van trainer Alex Pastoor creëerden in de eerste helft de nodige kansen en speelden hun beste voetbal. Rajiv van La Parra is ongetwijfeld een bedreiging.

AZ kwam echter op voorsprong. De Griekse aanvaller Pavlidis reageerde snel in het strafschopgebied en schoot hard naar links. Doelman Nordin Bakker reageerde niet op de schuiver.

Na rust beloonde Almere City zichzelf voor hun moed in de eerste helft. Loïc Mbe Soh kreeg een hoekschop en kopte in. AZ was terug bij af.

De Wit begon op de bank en mocht kort na het 1-1-gelijkspel het veld in. De middenvelder stond net op het veld toen hij behendig een mislukt afstandsschot langs Barker afvuurde. Kort daarna scoorde Møller Wolfe zijn eerste doelpunt voor AZ.

In de laatste minuut van de wedstrijd maakte Pavlidis een prachtig schot. Hij scoorde via de lat 4-1.