Fan van Almere City
Nieuws

Clubpsycholoog Verlaat Almere City FC voor Nieuwe Uitdaging

 

Annemieke Zijerveld, de clubpsycholoog van Almere City FC, heeft bekend gemaakt dat ze de club gaat verlaten. Na twee seizoenen, waarin de club promoveerde naar de Eredivisie en zich daar wist te handhaven, gaat Zijerveld op zoek naar een nieuwe uitdaging in het buitenland.

Zijerveld werd in 2022 naar Almere City gehaald door hoofdtrainer Alex Pastoor. Aanvankelijk was het de bedoeling voor één seizoen, maar haar aanstelling werd verlengd nadat de doelstellingen van promotie en lijfsbehoud werden behaald. De club had haar graag langer willen behouden.

In oktober 2022 haalde Zijerveld de landelijke media door kritiek te uiten op het leiderschap van toenmalig Ajax-trainer Maurice Steijn. Ze sprak over "onzekere en gebroken spelers" en "zwak leiderschap" aan de kant van Steijn. Na de commotie nam ze even wat afstand van Almere City, maar keerde later dat seizoen terug.

Het is nog niet bekend wat de volgende stap voor Zijerveld zal zijn en of ze actief blijft in de sportwereld. Almere City FC zal op zoek moeten naar een nieuwe clubpsycholoog.